Aktivnost na Coinbase-ovoj Layer 2 mreži raste usred ludila za memecoin-ima.

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Brzi pregled

  • Frenzy memekoina zahvata Coinbase-ovu Base mrežu. 

Kripto degenerici su stigli na Coinbase-ov Layer 2 blockchain. 

Layer 2 podržan od strane Coinbase-a, poznat kao Base, je lansirao svoj mainnet za developere 13. jula. Nije bilo planirano da se javno lansira sve do početka avgusta. Međutim, u poslednjih 24 sata, neočekivano je doživeo značajan porast aktivnosti i uvođenje nekoliko memekoina.

Layer 2 je zabeležio preko 276.000 transakcija u poslednjem danu, kako je izvestio DEX Screener. Memekoini poput Bald su eksplodirali na mreži, skočivši više od 20.000 puta u samo 24 sata. Na primer, Based se povećao 5.580 puta, dok se Optism povećao 435 puta.

Izvor: DEX Screener

Iako tim Base-a nije obezbedio zvanični mainnet most tokom faze pristupa developerima, korisnici mogu koristiti portal proxy ugovor. Prema podacima Dune Analytics-a, preko 48 miliona ethera je već preneto na mrežu.

Tim Base-a je prethodno rekao da je njihov testnet privukao interesovanje sa preko milion adresa novčanika koje su se koristile na mreži. Tim je takođe prethodno rekao da nema planove za izdavanje native tokena za Base.