Binance dobija dozvolu za rad kao virtuelna berza imovine u Dubaiju.

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Brzi pregled

  • Najveća svetska berza kriptovaluta danas je dobila licencu za operativni minimalno izvodljivi proizvod kako bi ponudila usluge kripto valuta institucionalnim i kvalifikovanim maloprodajnim investitorima u Dubaiju, saopštila je kompanija.

Binance, najveća svetska berza kriptovaluta, danas je dobila licencu za operativni minimalno izvodljivi proizvod kako bi pružala usluge razmene virtuelnih sredstava u Dubaiju, saopštila je kompanija.

Licenca omogućava Binance FZE, podružnici berze u Dubaiju, da pruža usluge u zemlji, prvo institucionalnim i kvalifikovanim maloprodajnim investitorima, rekao je Binance u saopštenju.

Ova vest dolazi nakon ranijih napora Binancea da dobije privremenu MVP licencu u martu 2022. godine i pripremnu MVP licencu u septembru 2022. godine. Kvalifikovani korisnici u Dubaiju sada će moći da pristupe ovlašćenim uslugama, “znajući da su pod zaštitom investitora i standardima tržišne sigurnosti prilagođenim posebno za sektor virtuelnih sredstava”, rekla je berza.

“Ponosni smo što smo prva berza kojoj je VARA dodelila licencu za operativni minimalno izvodljivi proizvod”, rekao je Ričard Teng, šef regionalnih tržišta Binancea, u saopštenju. “Naš prioritet je da možemo da operišemo ovu prvu potpuno regulisanu berzu u Dubaiju, u okviru FATF-kompatibilnog ekosistema, postavljajući temelje za globalnu skalabilnost sa neometanim korisničkim uverenjem.”

Pravna, regulatorna borba

Iako Binance obezbeđuje licence u Dubaiju i u nekoliko drugih jurisdikcija, suočava se sa sve većim nadzorom u drugim globalnim tržištima. Prošle nedelje, berza je saopštila da je povukla zahtev za licencu od nemačkog finansijskog regulatora BaFina.

Ranije u julu, kancelarija Binancea u Australiji je pretražena od strane lokalnih regulatora u okviru istrage o kriptovalutnoj berzi, izvestio je Bloomberg.

U Sjedinjenim Američkim Državama, Binance se trenutno nalazi na meti više regulatora, pri čemu je Komisija za trgovanje robnim futuresima prva podnela tužbu protiv nje u martu. Komisija za hartije od vrednosti takođe je podnela tužbu protiv berze i Zaoa prošlog meseca zbog navodnog kršenja zakona o hartijama od vrednosti.