CRV trguje sa premijom od 600% na južnokorejskoj berzi Bithumb.

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Brzi pregled

  • CRV token Curve Finance-a trguje sa značajnom premijom na južnokorejskim berzama Bithumb i Upbit.
  • Upbit je privremeno obustavio depozite i povlačenje CRV tokena.
  • Likvidnostni bazeni na Curve Finance-u koji koriste Vyper su iskorišćeni u nedelju, pri čemu je 52 miliona dolara ispražnjeno sa platforme od strane hakera crnih i belih šešira.

Cena Curve DAO (CRV) tokena na južnokorejskim berzama Upbit i Bithumb dramatično je porasla od nedeljnog napada, pri čemu je 52 miliona dolara ispražnjeno iz likvidnostnih bazena.

Par CRV/KRW na berzi Bithumb se odvojio od parova CRV/USD koji su navedeni na međunarodnim berzama. Trenutna cena CRV na Bithumb-u je oko 4,42 dolara, premijska stopa od 600%. Trenutna cena CRV na Upbit berzi je oko 0,81 dolara, premijska stopa od preko 55%.

U poređenju, cena Curve DAO tokena je pala preko 12% na međunarodnim berzama na 0,64 dolara u poslednjih 24 sata, u 6:00 ujutru po istočnom vremenu, prema CoinGecko

Obustava depozita i povlačenja CRV tokena

Upbit je privremeno obustavio trgovanje CRV tokenom nakon napada tokom vikenda. “Danas su otkrivene određene ranjivosti u nekim bazenima stabilnih kovanica povezanih sa Curve (CRV). Kao rezultat toga, CRV trenutno doživljava značajnu volatilnost. Savetujemo oprez prilikom razmatranja bilo kakvih investicija vezanih za CRV”, navodi se u saopštenju. “Da bismo osigurali sigurnost transakcija digitalnih sredstava, privremeno smo obustavili depozite i povlačenja za CRV.”

Curve Finance je popularna decentralizovana berza (DEX), koja korisnicima omogućava zamenu sličnih sredstava kao što su Ethereum za Staked Ether, ili Tether’s USDT za Circle’s USDC. Ona je značajan igrač u ekosistemu decentralizovanih finansija (DeFi). Međutim, DeFi protokol je doživeo iskorišćavanje nekoliko svojih likvidnostnih bazena u nedelju kao rezultat greške u pametnim ugovorima koji koriste verzije programskog jezika Vyper. Haker belog šešira je spasao 2.879 ETH (5,4 miliona dolara) od ispražnjenih sredstava.