DCG kaže da je blizu postizanja sporazuma o Knjizi postanja 11, imenuje novog finansijskog direktora.

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Brzi pregled

  • DCG je rekao da je blizu rešavanja zahteva u slučaju bankrota svog kreditnog odeljenja Genesis Capital.
  • Takođe je angažovao novog CFO-a dok razmatra zatvaranje poslova za Luno i CoinDesk. 

Kripto konglomerat Digital Currency Group je rekao akcionarima u svom finansijskom izveštaju za drugo tromesečje da je blizu rešavanja zahteva u slučaju bankrota svog kreditnog odeljenja Genesis Capital. 

Ažuriranje dolazi mesec dana nakon što je Gemini, koji je među Genesisovim poveriocima, tužio firmu zbog optužbi za prevaru. U pismu investitorima, DCG je rekao da “nakon meseci napornih pregovora koje je vodio DCG rukovodstvo, blizu smo postizanja sporazuma u načelu o rešavanju zahteva u slučajevima Genesis Capital Chapter 11”.

“Očekujemo da ćemo uskoro zatvoriti ove slučajeve”, dodala je firma. 

Genesis-ovo kreditno poslovanje je podnelo zahtev za zaštitu od bankrota prema poglavlju 11 u američkom sudu za bankrotstvo za južni okrug Njujorka početkom godine nakon što je pogođeno krizom koja je zahvatila tržište kripto zajmova 2022. 

Novi CFO

DCG je takođe pružio ažuriranja za svoju grupu kompanija, napominjući da je angažovao novog glavnog finansijskog direktora, Marka Šifkea. Prethodno je bio CFO u javno trgovanom firmama Billtrust i Green Dot. Pre toga, bio je direktor za spajanja i preuzimanja i strukturu korporativnih finansija u JPMorgan Chase.

Michael Kraines je podneo ostavku 2. maja nakon što je dve godine bio CFO DCG-a. U međuvremenu, predsednik firme Mark Merfi i glavni strateg Simon Koster su zajedno vodili finansijsko odeljenje dok se tražila zamena, prethodno je izvestio The Block.

Šifke se pridružuje u ključnom trenutku za DCG, koji je prijavio konsolidovani gubitak EBITDA od 79 miliona dolara za drugo tromesečje i trenutno razmatra prodaju nekoliko poslova. Bez Genesisa, firma je rekla da je njen EBITDA tokom godine iznosio oko 244 miliona dolara. Rekla je da je medijska kompanija CoinDesk zaradila 15 miliona dolara na svojoj konferenciji Consensus u aprilu. 

Trenutne finansijske transakcije

DCG je u procesu nekoliko trenutnih finansijskih transakcija, uključujući parcijalnu prodaju CoinDeska. Takođe traži strateške investitore za svoju kripto berzu Luno. 

“Sa pozitivnim zamahom i povratnim informacijama sa tržišta, vodili smo razgovore sa brojnim zainteresovanim stranama tokom poslednjih nekoliko meseci i ovi procesi napreduju”, rekla je firma. 

Ranije ovog meseca, Wall Street Journal je izvestio da je DCG blizu prodaje udela u CoinDesku grupi investitora koja uključuje dugogodišnjeg kripto investitora Matthewa Roszaka.