Dobrodošli na ICP.Hub Balkan Winter Ideathon

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Ovog prosinca ICP.Hub Balkan organizira poseban događaj – 48-satni Ideathon u kojem obećavaju puno inovacija, suradnje i natjecateljskog duha. Zakazano od 8. do 10. prosinca 2023., ovaj događaj zamišljen je da omogući web3 entuzijastima, programerima i poduzetnicima da istovremeno dijele ideje, znanje i kreativnost, dok se natječu za nagrade i istražuju mogućnosti tehnologije Internet Computer Protocol (ICP).

Pregled događaja

📆 Datum: 8.10.2023.–10.10.2023.

⏰ Trajanje: 48 sati

📍 Mjesto: Službeni ICP.Hub Balkan Discord server – https://discord.com/invite/vwNfn8Kwry

🏆 Nagradni fond: Ukupno $1000​

🚀 Prijava: https://lu.ma/nrketjnm

🥇 Prvo mjesto – $600

🥈 Drugo mjesto – $300 

🥉 Treće mjesto – $100 

Agenda

Uvod u ICP ekosustav: Događaj započinje uvodnom prezentacijom 8. prosinca u 16:00 CET. Ova sesija ima za cilj pružiti sudionicima sveobuhvatno razumijevanje ICP ekosustava, postavljajući ton za proces stvaranja ideja.

Kontinuirana podrška: Tijekom vikenda sudionici će imati pristup stalnoj podršci putem Discorda. Ovo osigurava da timovi mogu tražiti smjernice, razjasniti nedoumice i ostati motivirani tijekom ideathona.

Podnošenje projekata: Rok za podnošenje projekata je 10. prosinca do 16:00 sati po srednjoeuropskom vremenu. To omogućuje timovima da iskoriste cijeli vikend za usavršavanje svojih ideja i prezentacija.

Evaluacija i ocjenjivanje: Od 11. do 13. prosinca, komisija stručnjaka ocjenjivat će prijavljene projekte, s fokusom na inovativnost, izvedivost i učinkovitu integraciju ICP tehnologije.

Proglašenje pobjednika: Dugo očekivano proglašenje pobjednika održat će se 14. prosinca, označavajući kulminaciju ovog uzbudljivog događaja.

Sastav i dinamika tima

 • Veličina tima: Timovi mogu uključivati od 2 do 5 članova
 • Slanje ideja: Svaki tim može poslati najviše 3 ideje

Teme za inovacije

 • DeSoc (decentralizirani društveni mediji)
 • RWA tokenizacija
 • Aplikacije usmjerene na privatnost
 • DAO alati
 • Igre i zabava
 • Višelančana infrastruktura i Dapps
 • NFT
 • Prijave društvenog utjecaja
 • DeFi — Decentralizirane financije
 • DeAI — Decentralizirana umjetna inteligencija
 • Web2 → Web3
 • Otvorena prijava

Proces Ideathona

Sudionici će nakon registracije dobiti poveznicu na Discord, koja će im omogućiti pristup namjenskom kanalu ideathon i sustavu podrške.

Primarni proizvod za ideathon je sveobuhvatan pitch deck. Ovaj deck trebao bi sadržavati bitne pojedinosti poput naziva proizvoda, problema kojim se bavi, predloženog rješenja, značajki proizvoda, tijeka korisničkog iskustva, analize tržišta, konkurenata, informacija o timu i, što je najvažnije, integracije ICP tehnologije.

Ovaj Ideathon je više od samog natjecanja; to je platforma za ambiciozne inovatore da pokažu svoje vještine, uče jedni od drugih i potencijalno oblikuju budućnost tehnologije koristeći snagu ICP-a.

Kako se prijaviti

Prijavljivanje za ICP.Hub Balkan Ideathon je jednostavan proces. Evo vodiča korak po korak kako biste osigurali svoje sudjelovanje:

Posjetite Luma stranicu našeg događaja: Započnite posjetom Luma događaju ovdje. Pronaći ćete sve potrebne informacije o događaju, njegovim nagradama i pravilima.

Ispunite obrazac za prijavu: nakon što odete na Luma stranicu događaja, registrirajte se za događaj. Prilikom registracije dobit ćete jednostavan obrazac s upitom o veličini vašeg tima i imenu vašeg tima.

Pošaljite svoju prijavu: Nakon što ispunite obrazac, pošaljite svoju prijavu.

Pridružite se Discord serveru: Slijedite poveznicu navedenu u detaljima događaja kako biste se pridružili ICP.Hub Balkan Discord serveru. Ova platforma bit će vaše glavno središte za komunikaciju, suradnju i podršku tijekom Ideathona.

Pripremite se za događaj: Kada postanete dio Discord zajednice, počnite se pripremati za događaj. Upoznajte se s ponuđenim alatima i resursima, surađujte s kolegama sudionicima i počnite razmišljati o svojim idejama.

Prisustvujte početnom sastanku: Ne propustite uvodnu sesiju 8. prosinca u 16:00 CET. Ovaj će sastanak pružit uvide u ICP ekosustav i postaviti temelje za proces stvaranja ideja.

Pripremite se za inovacije:Sa svime spremnim, pripremite se za vikend intenzivnog razmišljanja, kreativnosti i inovacija. Zapamtite, ne radi se samo o natjecanju; radi se o učenju, umrežavanju i pomicanju granica tehnologije.

Sretno i radujemo se što ćemo vidjeti kako vaše revolucionarne ideje oživljavaju!

Pratite ICP.Hub Balkan na Twitteru kako bi dobili najnovije vijesti o Ideathonu – https://twitter.com/BalkanICPHub