Državna stabilna kriptovaluta u Hong Kongu je malo verovatna

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Ukratko:

  • Hong Kong verovatno neće uvesti stabilnu kriptovalutu podržanu od strane vlade, prema višem istraživaču u OKG.

U utorak je jedan rad sa Univerziteta za nauku i tehnologiju u Hong Kongu predložio da se izda stabilna kriptovaluta HKD koju podržava vlada kako bi se takmičila sa kriptovalutama denominiranim u dolarima. Međutim, Džejson Điang (Jason Jiang), viši istraživač u OKG, kaže da je malo verovatno da će vlada Hong Konga izdati stabilnu kriptovalutu HKD podržanu od strane vlade stranim rezervama, “s obzirom na postojanje digitalnog HKD-a i nesiguran regulatorni okvir za stabilne kriptovalute.”

“O tome se malo govori u zvaničnim saopštenjima vlade Hong Konga, umesto toga, vlada podstiče inovativne prakse poput digitalnog HKD-a i tokenizovanih depozita”, rekao je on za The Block.

Hong Kong Monetarna vlast

Điang smatra da će Hong Kong nastaviti sprovođenje digitalnog hongkonškog dolara u tri faze, istovremeno ubrzavajući formulisanje regulatornog okvira za stabilne kriptovalute.

Akademski je stav da privatno izdata HKDG stabilna kriptovaluta ne može da se takmiči sa stabilnim kriptovalutama denominiranim u američkim dolarima, stoga je potrebna podrška od strane vlade. Takođe, navedeno je da bi kriptovaluta poboljšala prekograničnu likvidnost hongkonškog dolara i povećala efikasnost transakcija.

Pratite naš blog i pronađite nas na Telegramu.