Eko, podržan od strane a16z, predstavlja Beam novčanik kako bi omogućio plaćanja na Optimismu i Base-u.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Razvojni tim Eco Protocola je pokrenuo kripto novčanik pod nazivom Beam.
  • Beam će podržavati plaćanja na Layer 2 mrežama poput Optimism-a i Coinbase-ovog Base-a.

Eco Inc., tim koji stoji iza decentralizovanog projekta Eco Protocol, predstavio je kripto novčanik pod nazivom Beam koji korisnicima omogućava da vrše plaćanja na Ethereum Layer 2 mrežama: Optimism i Coinbase-ov Base.

Beam uključuje funkcionalnosti kao što je apstrakcija naloga (EIP-4884), omogućavajući novčaniku da funkcioniše kao pametni ugovori i podržava niz naprednih funkcionalnosti kao što su višefaktorska autentifikacija i društveno oporavak novčanika.

“Prelazimo jaz između konvencionalnih plaćanja i kriptovaluta, ispunjavajući očekivanja industrije koja traju već više od decenije”, komentarisao je Endi Bromberg, izvršni direktor Eco Inc., primarnog entiteta podržanog od strane a16z koji vodi razvoj Eco Protocola.

Pojašnjavajući mogućnosti Beama, Bromberg, koji je preuzeo ulogu izvršnog direktora Eco Inc. 2020. godine nakon što je osnovao platformu za listiranje kriptovaluta CoinList 2017. godine, primetio je: “Sa Beam-om, korisnici mogu pristupiti intrinzičnim prednostima kriptovaluta – kao što su otpornost na cenzuru, samostalno čuvanje i privatnost – integrisane sa korisničkim interfejsom Web2 peer-to-peer plaćanja, dostupnim globalno.”

Do danas, Eco Inc. je osigurao preko 90 miliona dolara u više rundi finansiranja za razvoj Eco Protocola od strane značajnih investitora kao što su a16z, Lightspeed Venture Partners i Pantera Capital.