Kripto berza Upbit obustavlja depozite i povlačenje CRV tokom iskorišćavanja Curve Finance ranjivosti.

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Brzi pregled

  • Južnokorejska kripto berza Upbit je obustavila polaganje i povlačenje za CRV token Curve Finance.
  • Curve ima niz problema nakon ranjivosti reentrancy u određenim verzijama Vyper kompajlera.

Južnokorejska kripto berza Upbit je obustavila polaganje i povlačenje za CRV token Curve Finance.

“Danas su otkrivene određene ranjivosti u nekim bazenima stabilnih kovanica povezanih sa Curve (CRV),” navodi se u saopštenju berze. Dodaje se, “Kao rezultat toga, CRV trenutno doživljava značajnu volatilnost. Savetujemo oprez prilikom razmatranja bilo kakvih investicija vezanih za CRV.”

DeFi platforma Curve Finance se suočila sa ranjivošću reentrancy – sigurnosnim propustom koji omogućava potencijalno ispražnjavanje sredstava iz neprekidnih poziva ugovora – juče i danas. Značajni odlivi su povezani sa interakcijama koje iskorišćavaju ranjivost reentrancy u određenim verzijama Vyper kompajlera.

“Vyper verzije 0.2.15, 0.2.16 i 0.3.0 su ranjive na neispravne reentrancy brave,” tvitovao je Vyper . “Istraga je u toku, ali svaki projekat koji se oslanja na ove verzije treba odmah da nas kontaktira.”

Dodatno, milioni CRV tokena su ukradeni nekoliko minuta pre misije spasavanja od strane “belih šešira” kako bi se zaštitila sredstva.