Najnovija “auto-spaljivanje” uklanja 480 miliona dolara vrednosti BNB iz opticaja.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • BNB Chain je završio kvartalno “auto-burn” događaj, uklanjajući 1.991.854 BNB tokena ($480 miliona) iz opticaja.
  • Najnovije spaljivanje čini oko 1,2% ukupne ponude BNB tokena u opticaju.

Tim BNB Chain-a je saopštio da je mreža završila najnoviji kvartalni “auto-burn” događaj, efektivno uklanjajući 1.991.854 BNB tokena ($480 miliona) iz opticaja. Ovo najnovije spaljivanje čini oko 1,2% trenutne ukupne ponude 153,8 miliona BNB tokena.

Spaljivanje tokena BNB Chain-a nije novo. Najnovije označava 24. spaljivanje od pokretanja programa krajem 2017. godine. Do sada je ukupno spaljeno 48,14 miliona BNB tokena u ovim kvartalnim događajima.

Svaki kvartal, količina BNB tokena koja će biti spaljena određuje se algoritmom, uzimajući u obzir varijable kao što su trenutna cena tokena i aktivnost mreže. BNB Chain takođe spaljuje deo svojih taksi u realnom vremenu na sličan način kao Ethereum, ali to je različito od kvartalnih “auto-burn” događaja.

Uloga tokena BNB

BNB token, kreiran od strane centralizovane kripto berze Binance, evoluirao je izvan svoje prvobitne namene na platformi. Sada je osnovna imovina za prošireni ekosistem BNB Chain-a, koji obuhvata BNB Beacon Chain, BNB Smart Chain i nadolazeće projekte kao što su mreža za skladištenje Greenfield i Layer 2 mreža, opBNB.