PancakeSwap će deliti prihode od trgovanja provizijama sa vlasnicima CAKE tokena.

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Brzi pregled

  • Stakeri PancakeSwap tokena će zaraditi dodatne nagrade jer će decentralizovana berza deliti prihode od trgovačkih naknada sa njima.
  • Konkretno, stakeri CAKE tokena sa fiksnim rokom će na redovnoj i nedeljnoj osnovi dobijati 5% prihoda od trgovačkih naknada sa svih PancakeSwap v3 parova – sa naknadama od 0,01% i 0,05%. Ova dva nivoa naknada čine 80-90% trgovačkog prometa PancakeSwap v3.

Decentralizovana berza PancakeSwap će deliti deo prihoda od trgovačkih naknada sa stakerima svog native tokena, CAKE, kako bi im omogućila da zarade više nagrada.

PancakeSwap je saopštio da će od 9. avgusta, stakeri CAKE tokena sa fiksnim rokom dobijati 5% prihoda od trgovačkih naknada sa svih PancakeSwap v3 parova – sa naknadama od 0,01% i 0,05% – na redovnoj i nedeljnoj osnovi. Ova dva nivoa naknada čine 80-90% trgovačkog prometa PancakeSwap v3.

“Deljenje prihoda povezuje CAKE token direktnije sa rastom PancakeSwap protokola”, izjavio je Chef Mochi, glavni kuvar PancakeSwap-a. “Stoga, nagrade za stakere CAKE tokena su povezane sa rastom PancakeSwap-a i namenjene su da budu dugoročna inicijativa koja raste zajedno sa protokolom.”

Program deljenja prihoda PancakeSwap-a; izvor: PancakeSwap

Program deljenja prihoda PancakeSwap-a

PancakeSwap, lansiran 2020. godine, je druga najveća decentralizovana berza po obimu trgovanja i tržišnom udelu, odmah iza Uniswap-a, prema The Block Data Dashboard-u.

PancakeSwap je prvobitno izgrađen na BNB Chain-u, ali se proširio na nekoliko blockchain-ova, uključujući Ethereum, Aptos i Polygon zkEVM. Program deljenja prihoda PancakeSwap-a se odnosi na sve blockchain-ove.

 

Deljenje prihoda PancakeSwap-a sa stakerima CAKE tokena znači dodatni prihod za njih, iznad nagrada za staking. Korisnici koji se pridruže PancakeSwap-u pre 2. avgusta mogu zahtevati nagrade za trgovačke naknade sa prvog perioda distribucije 9. avgusta. Oni koji se pridruže nakon 2. avgusta i pre 9. avgusta moći će da zahtevaju svoje nagrade sa drugog perioda distribucije 16. avgusta, i tako dalje, saopštio je PancakeSwap.

U međuvremenu, stakeri CAKE tokena iz juna i jula će takođe dobiti nagrade za trgovačke naknade za te mesece kao bonus, počevši od 9. avgusta, dodao je PancakeSwap.

“Bazen za deljenje prihoda je dizajniran da se uskladi sa dugoročnom vizijom održivosti PancakeSwap-a i rasta vođenog zajednicom”, saopštio je PancakeSwap. “Ovaj model osigurava da vrednost CAKE tokena ne bude razvodnjena i poboljšava koristi od držanja CAKE tokena. Takođe, služi kao vredan alat za ublažavanje inflacije.”

CAKE token je skočio 5% na 1,58 dolara, kao od 9:30 a.m. ET, nakon objave.

Ažuriranje cene tokena dodato.