SEC tuži Richarda Hearta iz Hexa i Pulsechaina zbog navodne prodaje neregistrovanih hartija od vrednosti.

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Brzi pregled

  • SEC je tužio Ričarta Harta, tvorca Pulsechain-a, zbog navodne prodaje neregistrovanih hartija od vrednosti.

Američka Komisija za hartije od vrednosti i berze (SEC) tužila je Ričarda Šulera – poznatijeg u kripto industriji kao Ričard Hart – zbog navodne prodaje neregistrovanih hartija od vrednosti.

Hart je osnivač Pulsechain-a, PulseX-a i projekta Hex, koji su svi bili obavijeni kontroverzama tokom svog postojanja. Prema SEC-u, on je prikupio više od 1 milijarde dolara prodajom tokena za ove projekte, što je fokus tužbe.

Hart, Hex, PulseChain i PulseX su prekršili federalne zakone o hartijama od vrednosti putem neregistrovane ponude i prodaje hartija od vrednosti. Pored toga, putem zloupotrebe sredstava investitora, Hart i PulseChain su prevarili svoje investitore”, rekao je SEC.

Tužba se odnosi na Hartovu kontrolu projekta, njegove izjave da bi se vrednost mogla potencijalno povećati i funkciju stakinga koja je osmišljena da natera vlasnike tokena da zaključaju svoje tokene u zamenu za više tokena.

SEC je rekao da je Hart ranije dao izjave koje sugerišu da će Hex porasti u vrednosti, kao što je tvrdio da je “izgrađen da bude najviše cenjena imovina koja je ikada postojala u istoriji čovečanstva.”

Pad cene

U tužbi, SEC je primetio da je cena Hex-a pala za 98,4% od svog najvišeg nivoa, a tokeni za druga dva projekta su “praktično bezvredni”.

SEC takođe tvrdi da je Hart prevario investitore zloupotrebom najmanje 12 miliona dolara sredstava klijenata, koristeći ih za lične kupovine luksuznih predmeta umesto za razvoj protokola. To uključuje sportski automobil McLaren, Ferari i pet satova.