Tether izveštava o neto profitu od 850 miliona dolara u drugom kvartalu prema najnovijem izveštaju o potvrdi.

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Brzi pregled

  • U svom najnovijem izveštaju o potvrdi, Tether je saopštio da je ostvario neto profit od 850 miliona dolara u drugom kvartalu.
  • Profit je manji od 1,5 milijardi dolara koje je prijavio u prvom kvartalu.

Izdavalac stabilne kriptovalute Tether je saopštio da je ostvario neto profit od 850 miliona dolara u drugom kvartalu, što je značajno manje od 1,5 milijardi dolara koje je prijavio u prethodnom periodu, prema svom najnovijem izveštaju o potvrdi.

Profit u drugom kvartalu dovodi Tetherove viškove rezervi na oko 3,3 milijarde dolara. “Podsećamo, viškovi rezervi su profiti kompanije – ne distribuiraju se akcionarima i kompanija je odlučila da ih zadrži iznad 100% rezervi koje Tether održava kako bi podržao sve izdate tokene”, saopštio je Tether u ponedeljak. Operativni profit Tethera u drugom kvartalu iznosio je preko 1 milijarde dolara, što je povećanje od 30% u odnosu na prethodni kvartal. 

Konsolidovana ukupna aktiva kompanije iznosila je najmanje oko 86,5 milijardi dolara na dan 30. juna, dok su konsolidovane ukupne obaveze iznosile 83 milijarde dolara, prema najnovijem izveštaju o potvrdi, što odražava viškove rezervi od preko 3 milijarde dolara – novi najviši nivo. Viškovi rezervi premašuju Tetherove brojke za prvi kvartal od 2,44 milijarde dolara.

Tether prvi put otkriva indirektnu izloženost američkim trezorima

U svom izveštaju za drugi kvartal, Tether je otkrio svoju indirektnu izloženost američkim trezorima i izloženost američkim trezorima koji obezbeđuju njegovu noćnu repo operaciju po prvi put. Kombinovanjem tih iznosa, Tether je saopštio da iznosi trezora koji podržavaju njegove stabilne kriptovalute iznose oko 72,5 milijardi dolara.

Tetherove nove informacije u izveštaju o potvrdi za drugi kvartal; Izvor: Tether

Tether je takođe otkrio otkup sopstvenih akcija u vrednosti od 115 miliona dolara i druge investicije u energetske inicijative finansirane iz profita drugog kvartala. “Investicije u energetske inicijative nisu uključene u izveštaj o konsolidovanim rezervama jer Tether ne smatra da su one prihvatljive rezerve za tokene u opticaju”, saopštio je izdavalac stabilne kriptovalute.

Razbijanje ukupnih aktiva Tethera u izveštaju o potvrdi za drugi kvartal; Izvor: Tether

Ukupna ponuda USDT-a

USDT Tethera je najveća stabilna kriptovaluta na tržištu, sa ponudom od preko 84 milijarde tokena, prema The Block Data Dashboard-u.

(Ažurirana priča sa dodatnim detaljima tokom).