63 miliona dolara u USDC je zamrznuto od strane Circle-a nakon napada na Multichain.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Circle je stavio na crnu listu tri novčanika koji su primili značajan odliv sredstava sa platforme Multichain u potencijalnom sigurnosnom propustu.

Izdavač USDC-a, Circle, je stavio na crnu listu tri novčanika koji su primili značajan odliv sredstava sa platforme za prelazak preko lanaca Multichain u potencijalnom sigurnosnom propustu.

Sigurnosna firma PeckShield je primetila da je oko 63 miliona dolara u USDC-u, deo sredstava uključenih u zabrinjavajući odliv, zamrznuto.

Incident je rezultirao prebacivanjem misteriozno prebačenih kripto sredstava u vrednosti od 126 miliona dolara sa Multichain-ovih mostova na Fantom, Moonriver i Dogechain na različite novčanike trećih lica.

Nakon incidenta, Multichain je tvitovao sa svog zvaničnog naloga: “Multichain usluga je trenutno zaustavljena, i sve transakcije mostova će ostati zaglavljene na izvornim lancima. Nema potvrđenog vremena za nastavak. Molimo vas da se suzdržite od korišćenja Multichain mostova za sada.”