Osnivač WazirX-a, Shardeum, završava strategijsku rundu finansiranja u iznosu od 5,4 miliona dolara.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Shardeum, Layer 1 blockchain koji koristi efikasnu tehnologiju shardiranja, prikupio je 5,4 miliona dolara u strateškom finansiranju. 
  • Firma namerava da koristi sredstva za jačanje svog ekosistema i pripremu za lansiranje glavne mreže kasnije tokom 2023. godine. 

Shardeum, Layer 1 blockchain koji koristi dinamičko shardiranje stanja, završio je stratešku rundu finansiranja u iznosu od 5,4 miliona dolara.

Firma namerava da koristi sredstva za jačanje svog ekosistema kako bi lansirala glavnu mrežu do kraja 2023. godine. Učesnici u rundi uključuju Amber Group, Galxe, J17 Capital, TRGC, Jsquare, Bware Labs, Tané Labs, Hyperithm Group i Luganodes.

Predstavnik Shardeuma je rekao za The Block da je trenutna procena vrednosti firme 248 miliona dolara.

“Ovo prikupljanje sredstava nam omogućava da i dalje prioritetno podržavamo decentralizaciju kroz rast naše zajednice učesnika širom sveta putem obrazovanja i drugih ključnih inicijativa”, izjavila je Kelsey McGuire, glavna direktorka za rast Shardeuma.

Prethodne runde finansiranja

U martu je Shardeum najavio otvaranje strateške runde finansiranja od 5 miliona dolara, nakon što je prikupio 18,2 miliona dolara u početnom finansiranju od Spartan Group, Big Brain Holdings, Jane Street, Foresight Ventures i drugih.

Shardeum je suosnivač Nischal Shetty, koji je takođe osnovao veliku indijsku kripto berzu WazirX. 

(Ispravlja naslov, priča da pokaže da je runda finansiranja nedavno završena.)