Grayscale čini Lido drugim najtežim komponentom u svom DeFi fondu.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Token protokola Lido za staking dodat je u DeFi fond Grayscale-a. 
  • Težina LDO tokena u fondu iznosi 19,04%, druga samo iza UNI tokena Uniswap-a sa 45,46%.

Menadžer digitalnih sredstava Grayscale dodao je LDO token protokola Lido u svoj DeFi fond, čime je postao drugi najteži komponenta.

DeFi fond Grayscale-a sada ima težinsku raspodelu koja uključuje Uniswap (UNI) sa 45,46%, Lido (LDO) sa 19,04%, Aave (AAVE) sa 11,53%, MakerDAO (MKR) sa 10,82%, Curve DAO Token (CRV) sa 7,03% i Synthetix (SNX) sa 6,12%.

“U skladu sa metodologijom CoinDesk DeFi Select Index-a, Grayscale je prilagodio portfelj DeFi fonda prodajom određenih iznosa postojećih komponenti fonda u skladu sa njihovim odgovarajućim težinama, i koristeći dobijeni novac za kupovinu Lido (LDO),” izjavio je Grayscale u saopštenju kompanije. “Nijedan token nije uklonjen iz DeFi fonda.”

Lido je decentralizovani protokol za likvidno staking koji omogućava korisnicima da zadrže staked tokene likvidnim putem zamenskog tokena, ili stTokena.

Grayscale redefiniše sastav svojih fondova kvartalno.