Alan Howard podržani web3 inkubator dobija sveža sredstva od Nomurine Laser Digital.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Ексклузивно

Брз преглед

  • Webn, крипто инкубатор подржан од стране менаџера хедж фонда Алан Ховард, изјавио је да ће на своју управну таблу довести Јез Мохидеена, извршног директора компаније Laser Digital, као ванредног директора.
  • Laser је такође уложио у инкубациони студио, али није открио колико је уложио.

Laser Digital, крипто подружница јапанске финансијске гиганта Номура, уложила је у Webn, инкубатор подржан од стране Алана Ховарда, док траже да пруже више услуга повезаних са криптовалутама установљеним финансијским институцијама.

Као део партнерства, Јез Мохидеен, извршни директор компаније Laser Digital, ће се придружити управном одбору Webn као ванредни директор, компанија је саопштила данас. Laser Digital и Webn нију открили величину улагања.

Установљен крајем 2021. године, Webn инкубирао је низ web3 бизниса, укључујући криптографску истраживачку кућу Geometry, DeFi протокол Trufin и некустодиални стејкинг провајдер Twinstake.

Химаншу Панвар, извршни директор Webn Group UK, рекао је за The Block у ексклузивном интервјуу да компанија има за циљ инкубацију стартапа са фокусом на преносу крипто технологија у традиционалне финансијске услуге.

Webn Group, са тимом од 25 људи, има за циљ “пребродити јаз између великих финансијских институција и web3 домена”, рекао је Панвар.

Растући институционални интерес

“Квалитет разговора које водимо са институционалним контрагентима се повећава и по учесталости и по дубини разговора”, рекао је Оливие Данг, руководилац вентура у Laser Digital. 

Многе институције показују интерес за токенизацију активa, према Дангу.

“Ван САД-а, сигурно видимо повећани интерес институција које желе да уђу у активну класу, не само у вези са биткоином и етером, већ и у вези са токенизацијом активa”, рекао је он.

Када је у питању опсег инкубације, Панвар је рекао да Webn гради “онолико бизниса колико можемо праведно обавити”.

“За себе смо поставили реалистичан циљ да инкубирамо и изградимо два до три нова бизниса сваке календарске године, отприлике”, додао је Панвар.