Animoca će investirati 30 miliona dolara u kripto aplikaciju hi.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Kripto aplikacija hi nedavno je lansirala debitne kartice koje se mogu prilagoditi sa NFT-ovima.
  • Animoca će sarađivati sa startapom kako bi opremila programere sa hi-ovim alatima za dokazivanje ljudskog identiteta.

Animoca Brands, investiciona firma web3 bazirana u Hong Kongu, danas je objavila strateško partnerstvo sa hi, startapom koji se predstavlja kao web3 super aplikacija.

Kao deo dogovora, Animoca je saopštila da će investirati 30 miliona dolara u hi – iako je dodala da konačni uslovi još nisu dogovoreni.

Hi, koji poseduje licence za digitalne resurse u Litvaniji i Italiji, trenutno nudi usluge razmene i digitalnog bankarstva za kripto i fiat valute. Skoro 3,5 miliona ljudi se prijavilo za uslugu, tvrdi hi u današnjem saopštenju.

Hi je prošle godine najavio debitnu karticu koja se može prilagoditi avatarima u obliku NFT-ova – prva od kojih treba da bude isporučena ovog kvartala. Animoca je danas saopštila da veruje da bi stotine njenih portfolio kompanija mogle imati koristi od ove funkcije.

Dokaz o ljudskom identitetu

Ove dve web3 kompanije će takođe sarađivati kako bi opremile programere onim što nazivaju “unikatnim mehanizmom za autentifikaciju ljudi”, koristeći hi-ove alate za dokazivanje ljudskog identiteta. Plan dolazi samo nekoliko dana nakon što je Worldcoin, projekat za dokazivanje ljudskog identiteta koji je suosnovao Sam Altman, konačno lansirao svoj token.

Yat Siu, suosnivač i izvršni predsednik Animoca Brands, izjavio je: “Kao deo ovog partnerstva, sarađivaćemo sa hi na daljem razvoju hi aplikacije i hi protokola kako bismo ostvarili pozitivan uticaj na širi Web3 ekosistem.”