Arkham Intel Exchange kreće u napad na Do Kwon kripto novčanike sa prvom nagradom

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Dva istraživača blokčejna osvojila su prvu nagradu za lov na ucene ikada na Arkham Intel Exchange-u, pronalazeći dokaze o kripto novčanicima Do Kwon-a. 
  • Iznos odobrenog podneska za nagradu iznosio je 9.519,26 ARKHM, što je otprilike 4.950 dolara.

Kontroverzna Arkham Intel Exchange odobrila je svoj prvi lov na ucene ikada u ponedeljak, nakon što su dva istraživača kriptovaluta pronašla dokaze o kripto novčanicima koji pripadaju Do Kwon-u.

Platforma je objavila nagradu tražeći više informacija o bivšem izvršnom direktoru Terraform Labs-a i sada međunarodnom begunacu. Anonimni istraživač blokčejna i pseudonimni istraživač po imenu ErgoBTC osvojili su nagradu od 9.519,26 ARKHM, što je otprilike 4.950 dolara, za uspešno završavanje nagrade i odobrenje od strane platforme. 

Terraform Labs je doživeo kolaps svoje stabilne kovanice TerraUSD i kriptovalute Luna u maju 2022. godine u jednom od najvećih kolapsa ikada u industriji. Komisija za hartije od vrednosti i berze optužila je Do Kwon-a za kršenje propisa o hartijama od vrednosti zbog navodne prodaje neregistrovanih transakcija kripto imovinskih hartija, nedostavljanja potpunih i istinitih informacija i ponavljanja obmanjujućih informacija investitorima.

Arkham Intel Exchange

Lansiran 10. jula, Arkham Intel Exchange incentivira korisnike da pronađu podatke na blokčejnu putem sistema nagrada. Svako može tražiti informacije postavljanjem nagrade, mada podnesci moraju biti odobreni od strane platforme.

Ako uspeju, lovac na ucene dobija nagradu, a osoba koja je postavila nagradu zadržava informacije 90 dana pre nego što se prenesu zajednici Arkham. 

Platforma je izazvala kontroverze u kripto zajednici, pri čemu neki kritičari tvrde da se platforma može koristiti za otkrivanje identiteta nevinih ljudi.