Avalanche Fondacija kreira program podsticaja od 50 miliona dolara za kupovinu tokenizovane imovine.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Avalanche Fondacija će koristiti do 50 miliona dolara za kupovinu tokenizovane imovine na Avalanche blockchain-u.

Avalanche Fondacija će koristiti do 50 miliona dolara za kupovinu tokenizovane imovine na Avalanche blockchain-u u potezu koji ima za cilj da pokaže korisnost kreiranja digitalnih reprezentacija “stvarnog sveta” na blockchain-u.

Program pod nazivom “Avalanche Vista” će razmatrati imovinu u celom spektru likvidnosti, uključujući akcije, kredite, nekretnine i robe.

“Tokenizacija imovine nije samo budućnost kapitalnih tržišta, već je i ključni pokretač sadašnjosti”, rekao je predsednik Ava Labs-a, Džon Vu, u saopštenju. “Nagomilavanje zamaha institucija koje grade na blockchain-u je zadivljujuće, a Avalanche Fondacija pravi veliki korak napred sa ovom inicijativom.”

Inicijativa prati nedavne prekretnice u ovoj oblasti, uključujući tokenizaciju interesa u flagship KKR fondu od strane Securitize-a, rekla je Avalanche Fondacija, takođe ukazujući na pokretanje tržišta za vrednosne papire zasnovane na imovini pod nazivom IntainMARKETS.  

Pokretanje Avalanche ekosistema

“Dodela od 50 miliona dolara odražava posvećenost Avalanche Fondacije u vođenju finansijskog sistema koji je pristupačniji, efikasniji i ekonomičniji kroz upotrebu Avalanche-ovog novog mehanizma konsenzusa, jedinstvene Subnet arhitekture i tehničke inovacije”, rekla je Fondacija.

“Namerava da ubrza rast tokenizacije i njenog uloge u finansijama na blockchain-u, demonstrirajući prednosti primene blockchain-a na istorijski više manuelne i operativno intenzivne slučajeve upotrebe, uključujući izdavanje, poravnanje, transfer i administraciju imovine”, dodala je.

Avalanche Vista nije prvi fond osmišljen da pokrene napredovanje ekosistema ovog blockchain-a. U 2021. godini, lansiran je program investiranja u DeFi vredan 180 miliona dolara zajedno sa Aave i Curve platformama kako bi privukao više imovine i decentralizovanih aplikacija na Avalanche blockchain.