Axie Infinity i CyberKongz udružuju snage dok vlasnici Mystic Axie dobijaju besplatne NFT-ove.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Deo nove kolekcije NFT-a CyberKongz će biti izrađen na Ronin lancu kompanije Sky Mavis.
  • Sky Mavis poklanja besplatne NFT-ove vlasnicima retkih Mystic Axie tokena.

Kreator igre Axie Infinity, Sky Mavis, je najavio partnerstvo sa kolekcijom NFT-a CyberKongz koja će nagraditi neke igrače ove web3 igre digitalnim sredstvima.

CyberKongz će 27. jula predstaviti novu kolekciju NFT-a pod nazivom Genkai, pri čemu će neki od tokena biti izrađeni na Roninu, Ethereum sidechain-u koji Sky Mavis koristi za svoju popularnu kripto igru Axie Infinity.

“Genkai je kolekcija umetnosti inspirisana animeom i sledeće izdanje” brenda CyberKongz, navodi se u saopštenju kompanije. Ukupna ponuda iznosi 20.000 tokena, od kojih će 4.000 biti “dostupno na Roninu” putem Mavis Market-a, interne NFT platforme kompanije Sky Mavis.

Sky Mavis je saopštio da će “nagraditi svakog vlasnika Mystic Axie-a sa jednim Genkai NFT-om po svakom posedovanom Mystic Axie-u.” Mystic Axie je Axie Infinity NFT sa retkim karakteristikama.

Genkai NFT umetnost. Izvor: CyberKongz

Cena NFT-a u zastoju

Kao i većina uspešnih kolekcija NFT-a – uključujući Bored Ape Yacht Club, koji kao PFP kolekcija ima sličan estetiku – vrednost i trgovački obim CyberKongz tokena su smanjeni usled dugotrajnog medveđeg tržišta. Nakon što je prodaja dostigla 48 miliona dolara u oktobru 2021. godine, kada je prosečna cena CyberKongz-a prema CryptoSlam! podacima premašila 64.000 dolara, kolekcija je doživela teže trenutke.

Prošlog meseca, obim prodaje iznosio je oko 315.000 dolara, a prosečna cena CyberKongz NFT-a iznosila je oko 2.600 dolara. Iako se mesečni obim prodaje sada registruje sa manje od 1% u odnosu na vrhunac, Axie Infinity zadržava titulu najprodavanije kolekcije NFT-a svih vremena sa više od 4,2 milijarde dolara obima prodaje.

Pored 4.000 Genkai NFT-a koji će biti izrađeni na Roninu kompanije Sky Mavis, ostalih 16.000 tokena će biti “dostupno na Ethereum Mainnet-u”, navodi se u saopštenju kompanije. CyberKongz takođe koristi Ethereum.

Uključivanje Ronina u novu kolekciju izgleda da je motivisano željom kreatora CyberKongz-a da se više prošire u gejming.

“CyberKongz će sarađivati sa Roninom kako bi razvili igru sa Genkai-om”, rekao je osnivač CyberKongz-a, Myoo.