Ducati objavljuje prvi digitalni kolekcionarski predmet na XRP Ledgeru.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Ducati je partnerstvom sa XRP Ledgerom lansirao svoj prvi NFT.

Ducati je najavio lansiranje svog prvog digitalnog kolekcionarskog predmeta na XRP Ledgeru. Digitalni kolekcionarski predmet italijanskog proizvođača motocikala iz Bolonje će se sastojati od video sekvence Ducati logotipa na rezervoarima motocikala proizvedenih od 1946. godine.

CEO Ducatija, Claudio Domenicali, potvrdio je značaj web3 inovacija u pružanju fanovima uzbudljivog brend iskustva. “Ulazak u web3 je još jedan način da se približimo Ducatisti zajednici proširujući broj usluga koje im nudimo. Takođe predstavlja priliku da upoznamo i predstavimo se novoj zajednici entuzijasta NFT-a, pružajući im mogućnost da dožive jedinstvena Ducati iskustva i sakupljaju digitalne resurse koje ćemo razviti isključivo za ovu novu dimenziju brenda”, dodao je Domenicali.

Korisnici se moraju prijaviti u roku od sedam dana od datuma lansiranja 26. jula. Oni koji dobiju prvi kolekcionarski predmet će dobiti pristup budućim projektima. Proizvođač je rekao da će se nadolazeći Ducati projekti implementirati koristeći XRPL. “U narednim mesecima će biti stvoreni novi digitalni prostori za agregaciju, NFT kolekcije i mogućnosti učešća u novim aktivnostima karakterističnim za web3 univerzum, koji su već relevantni u kripto zajednici”, navodi se na Ducati veb sajtu ovde.

Za ovaj projekat, Ducati je partnerstvom sa Web3 Pro. Matična kompanija Ducatija, Lamborghini, takođe ima angažman brenda sa Web3 Pro putem NFT kolekcije pod nazivom “The Epic Road Trip”.

XRP Ledger i NFT-ovi

Ripple je doprinosilac XRPL-u, pokrećući šest od preko 35 jedinstvenih validatornih čvorova na mreži. Kompanija je saopštila da su transakcije na XRPL-u porasle za 9% na 116 miliona u prvom kvartalu ove godine.

“NFT-ovi i dalje pokreću aktivnost, a preko 1 milion resursa je izrađeno na ledgeru od kada je XLS-20 postao dostupan na mainnetu”, navodi se na Ripple veb sajtu ovde.

Standard XLS-20 omogućava XRPL-u podršku za native NFT-ove. Standard omogućava sve osnovne funkcionalnosti NFT-a na XRPL-u, uključujući izradu, trgovinu, uništavanje i automatske royalty-je.