Berenberg Capital Markets povećava ciljanu cenu za MicroStrategy na 510 dolara.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Berenberg Capital Markets je povećao ciljanu cenu za softversku firmu Microstrategy na 510 dolara sa 430 dolara.

Analisti u Berenberg Capital Markets su povećali ciljanu cenu za softversku firmu MicroStrategy na 510 dolara sa 430 dolara.

U napomeni klijentima, firma je izjavila da ponavlja svoju “kupovinu” ocenu za kompaniju, povećavajući ciljanu cenu zbog sve povoljnijeg okruženja za institucionalno usvajanje bitkoina. 

“Na osnovu bržeg nego što smo očekivali tempa kojim je MSTR sticao bitkoine od kada smo započeli praćenje kompanije 27. aprila, kao i našeg mišljenja da su izgledi za institucionalno usvajanje bitkoina značajno poboljšani u međuvremenu, povećavamo našu procenu vrednosti bitkoina koje kompanija poseduje krajem aprila 2024. godine na 8,74 milijarde dolara sa 6,27 milijardi dolara”, izjavila je firma. 

MicroStrategy je 28. juna kupio još 12.333 bitkoina po ukupnoj ceni od 347 miliona dolara. 

MicroStrategy i Saylor ostaju izuzetno optimistični u vezi sa bitkoinom.

“Uverenje u našu strategiju bitkoina ostaje snažno jer se okruženje digitalne imovine nastavlja sa sazrevanjem”, izjavio je izvršni direktor MicroStrategy-a, Phong Le, prošlog meseca.

Akcije kompanije su se povećale za više od 180% od početka godine.