Binance je otpustio više od 1.000 zaposlenih u proteklim nedeljama: WSJ

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Najveća svetska kriptovalutna berza Binance je otpustila preko 1.000 zaposlenih u poslednjim nedeljama, prema The Wall Street Journal-u.

Binance, najveća svetska kriptovalutna berza, otpustila je preko 1.000 zaposlenih u poslednjim nedeljama, prema izvoru citiranom u The Wall Street Journal-u izveštaju.

Binance bi mogao nastaviti sa otpuštanjem još ljudi, potencijalno otpuštajući “više od trećine svojih zaposlenih”, rekao je izvor.

Ranije ovog meseca, glavni strateg Binance-a, Patrick Hillman potvrdio je da napušta kompaniju, navodeći da to čini na dobroj osnovi. Fortune je izvestio da je on, zajedno sa drugim vrhunskim izvršnim direktorima, napustio kompaniju.

Prošle nedelje, izvršni direktor Binance-a Changpeng “CZ” Zhao izneo je donekle optimističnu sliku, rekavši da priprema svoju platformu za povećanje trgovačkog prometa u narednih šest do 18 meseci. “Još uvek smo vrlo rani. Mislim da industrija još uvek ima puno prostora za rast”, rekao je Zhao. “Tako da uvek imam pozitivan pogled na stvari kao graditelj.”

Krajem maja, Binance je otpustio neuspešne zaposlene i ljude koji se nisu uklopili u kulturu kompanije, izjavila je berza. Pre ovog poteza, ukupan broj zaposlenih u kompaniji bio je oko 8.000.

Iako je zadržala svoju poziciju kao vodeća kripto berza, Binance je nedavno doživela pad tržišnog udela od 3%, prema izveštaju kripto istraživačke firme TokenInsight.