Binance tržišni udeo na najnižoj tački od početka godine

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Tržišni udeo Binance-a među berzama koje nemaju podršku za USD je smanjen sa 72% na početku godine na 58%.

Binance, najveća globalna kriptovalutna berza, suočava se sa smanjenjem tržišnog udela kako izvršni direktori iz firme odlaze, prema podacima sa The Block-ovog kontrolnog panela podataka. 

Vrhovni izvršni direktori Binance-a su podneli ostavke ove nedelje zbog načina na koji je izvršni direktor Changpeng Zhao reagovao na regulatorne istrage u vezi sa kompanijom, izveštava Fortune na osnovu izvora. Visoki zvaničnici kompanije, uključujući glavnog pravnog savetnika Hana Nga, glavnog stratega Patricka Hillmanna i SVP za usklađenost Stevena Christieja, su saopštili Zhaou da napuštaju kompaniju, navodi Fortune.

Ove ostavke dolaze u vreme kada je tržišni udeo Binance-a među globalnim berzama u padu. Firma je videla pad svog tržišnog udela sa 72% u januaru na malo preko 58% trenutno.

Ove brojke predstavljaju tržišni udeo obima trgovanja spot kriptovalutama za berze koje nemaju podršku za USD ili USD parove koji doprinose zanemarljivim obimima.