BitGo angažuje bivšeg izvršnog direktora Genesisa

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko:

  • BitGo je angažovao Metjua Balensvajga da vodi Go mrežu, sa ciljem uspostavljanja sveobuhvatne platforme za obavljanje kripto i USD transakcija.

BitGo, firma za finansijske usluge u kripto industriji, je angažovala novog člana tima kako bi izgradila novi posao koji će ih direktno postaviti u centar kapitalnih dešavanja.

Metju Balensvajg se pridružio firmi da vodi Go mrežu, koja pruža platformu za različite učesnike na tržištu da poravnavaju kripto i USD. Balensvajg je prethodno radio u Genesisu, gde je bio izvršni direktor i suosnivač odeljenja za trgovinu i pozajmljivanje pre nego što je otišao prošle godine.

U intervjuu za The Block, Balensvajg je rekao da je prošlogodišnji kolaps pokazao slabost infrastrukture za trgovinu i pozajmljivanje kripta, koja je sastavljena od delova tradicionalnih finansija – poput telefonskih poziva za procenu rizika, provere zdravlja i procene rizika – ali je nedostajala informacija u realnom vremenu o učesnicima na tržištu.

“Nije bilo podataka uživo o vlasništvu na berzama i o tome šta ste pozajmili, a kada imate veliki pad, to stavlja veliki pritisak na sistem izgrađen na taj način”, rekao je.

Na svom novom mestu u BitGo-u, Balensvajg se bori da izgradi ekosistem tržišnih učesnika gde mogu trgovati na različitim mestima, istovremeno zadržavajući svoju imovinu unutar BitGo-ovog custodian-a. U nekom smislu, to će ličiti na sada ugašenu Silvergate-ovu SEN bankovnu mrežu, koja je omogućavala poravnanje između kripto berzi na tržištu. Mreža će takođe omogućiti zajmodavcima da pruže kapital protivstranama, znajući da će ostati unutar zidova sistema.

BitGo-ov ulazak u finansijske usluge

Ovo nije BitGo-ov prvi ulazak u novu teritoriju finansijskih usluga. Kompanija je bila jedna od nekoliko firmi koje su se prijavile da postanu punopravni prime brokeri, ali je smanjila svoje usluge pozajmljivanja nakon prošlogodišnje kreditne krize.

“Metju donosi bogato znanje o industriji i stručnost u vezi sa tržišnom strukturom u BitGo, budući da je bio na prvoj liniji institucionalne trgovine digitalnim sredstvima od 2017. godine”, rekao je Majk Belše, izvršni direktor BitGo-a. “Metovo duboko razumevanje i odnosi sa klijentima, zajedno sa njegovom vizijom za unapređenje likvidnosti i proizvoda za poravnanje, značajno će doprineti komercijalizaciji Go mreže.”


Izvor: The Block