Block imenuje Neju Narulu u odbor direktora

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Neha Narula, koja je od 2017. godine direktor Digitalne valute Inicijative MIT Media Lab-a, takođe je član Savetodavnog odbora za inovacije Federalne rezerve Bank of New York. 

Neha Narula, koja je od 2017. godine direktor Digitalne valute Inicijative MIT Media Lab-a, pridružila se odboru kompanije za plaćanja Block.

Narula je prethodno bila softverski inženjer u kompaniji Google, kako je kompanija navela u 8-K prijavi u četvrtak. Takođe je član Savetodavnog odbora za inovacije Federalne rezerve Bank of New York. 

“Dugo sam divila fokusu Block-a na izgradnju jednostavnih, kohezivnih proizvoda koji omogućavaju ljudima i zajednicama da učestvuju u finansijskom sistemu”, izjavila je Narula u saopštenju. “Delimo osnovne vrednosti u vezi sa moći softvera otvorenog koda i sposobnošću otvorenih protokola da transformišu način na koji ljudi prenose novac. Počastvovana sam i uzbuđena što se pridružujem odboru direktora Block-a i doprinosim svrsi kompanije – ekonomskom osnaživanju.”

Narula se pridružuje osnivaču Block-a, Džeku Dorsi, kao i Šonu “JAY-Z” Karteru na odboru kompanije za plaćanja. 

‘Sistemi za prenos novca u velikom obimu’

“Nehina strast za izgradnju intuitivnih, skalabilnih sistema za prenos novca putem interneta se savršeno uklapa u svrhu naše kompanije i radujemo se što je imamo u našem timu”, rekao je Dorsi.

Block je u maju ostvario dobre rezultate, objavivši rast prihoda u prvom kvartalu, pri čemu je aplikacija za plaćanja Cash App doprinela rastu. 

Akcije kompanije su porasle za 17,2% od početka godine.