Jihan Wuov Bitdeer pokreće fond za rudarenje bitkoina u Butanu: izveštaj

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Rudarska firma Bitdeer je pokrenula zatvoreni fond sa ciljem da prikupi 80 miliona dolara za svoj projekat rudarenja u prvoj fazi izgradnje u Butanu, izvestio je Wu Blockchain.

Singapurska rudarska firma Bitdeer Technologies, osnovana od strane Jihana Wua, pokrenula je zatvoreni fond posvećen rudarenju bitkoina u Butanu, dok kompanija povećava operacije u ovoj južnoazijskoj zemlji, izvestio je kripto novinski portal Wu Blockchain izveštava petak.

Bitdeer je počeo da prikuplja kapital za Bitdeer Green Bitcoin Fond, koji ima za cilj da ostvari povrate od rudarenja bitkoina u Butanu. Fond planira da prikupi 80 miliona dolara za projekat izgradnje u prvoj fazi, sa minimalnim investicionim pragom od 5 miliona dolara od investitora, prema izveštaju.

Bitdeer cilja da izgradi rudarske projekte u Butanu sa ukupnom hešrejt vrednošću od skoro 20 EH/s.

Bitdeer je potvrdio izveštaj kada je kontaktiran od strane The Block-a za komentar.

Ambicija u Butanu

Bitdeer, spinoff kineskog proizvođača rudarskih rigova Bitmain, koji je suosnivač Jihan Wu, proširuje svoje prisustvo u himalajskom kraljevstvu.

U maju je Bitdeer najavio partnerstvo sa državnom investicionom kompanijom Druk Holding and Investments iz Butana kako bi prikupio do 500 miliona dolara za kripto rudarski fond.

“Radujemo se saradnji sa DHI u pristupanju nultoj emisiji energije Butana kako bismo održivo omogućili blockchain tehnologije koje će na kraju formirati neprolaznu osnovu za globalno skladište vrednosti”, rekao je Jihan Wu, predsednik Bitdeera, rekao je tada.

Bitdeer je postao javno dostupan na Nasdaqu u aprilu putem spajanja sa specijalnom namenskom kompanijom, sa vrednošću od 1,18 milijardi dolara. Cena njegovih akcija je porasla za 1,96% u trgovanju posle radnog vremena u četvrtak.