Blockchain Capital menja ime, pokreće program podrške nakon investicije.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • VC firma sa sedištem u San Francisku osniva novu odeljenje pod nazivom BCAP Build kako bi podržala svoje portfolio kompanije u upravljanju talentima i strategiji izlaska na tržište.

Blockchain Capital, jedna od najdugovečnijih VC firmi u kripto prostoru, danas je pokrenula novi program fokusiran na podršku osnivačima nakon investicije, dok je istovremeno promenila ime svoje veb stranice kako bi prikazala svoju mrežu portfolio kompanija.

Kinjal Shah, generalni partner Blockchain Capital-a, je u intervjuu za The Block izjavio da će se novi program, nazvan Build, fokusirati na talente, strategiju izlaska na tržište i partner mrežu.

“Postalo je sve važnije da osnivači shvate da nismo samo pružalac kapitala, već da radimo mnogo toga kako bismo obezbedili rast i dugoročni uspeh kompanije”, rekao je Shah.

Blockchain Capital, osnovan 2013. godine, trenutno upravlja imovinom u vrednosti od 1,9 milijardi dolara i aktivno ulaže iz svog šestog multi-staged fonda, prema saopštenju koje je podeljeno sa The Block-om.

Tokenomika je važna

Blockchain Capital, čije nedavne investicije uključuju Worldcoin, želi da pomogne osnivačima u dizajniranju tokena za njihove projekte kao deo novog Build programa, prema Shah-u.

“Veoma je važno da razmislimo o posledicama dizajna tokena koji imate”, rekao je Shah. “Ne bih rekao da postoji samo jedan model, ali razumeti kako token igra ulogu unutar određenog ekosistema protokola, kako se zadržava vrednost, [i] koji su dugoročni poluge koje se mogu povući.”

Dodala je: “Da li je inflatoran? Da li je deflatoran? Kakav je snabdevanje i kako se to kruži među vlasnicima tokena? Koja je motivacija za držanje tokena? Koja je motivacija za korišćenje tokena? Mislim da su ovo pitanja na koja se zaista fokusiramo sa našim portfolio kompanijama.”

Međunarodna prisutnost

Shah je primetio da VC firma primećuje sve veći interes američkih startapa za širenje u inostranstvu.

“Primetili smo da sve više kompanija uspostavlja međunarodnu prisutnost ako su bazirane u SAD-u”, rekla je. “To je deo regulatorne strategije kako bi se sačuvala opcija gde će biti bazirane i traženje jurisdikcije koja ima malo više regulatorne jasnoće.”

Bart Stephens, osnivač i upravni partner Blockchain Capital-a, je rekao The Block-u u maju da kompanija razmatra prednosti nekoliko popularnih međunarodnih kripto centara usred akcije vlasti u SAD-u.

Shah je rekla da je oko 60% portfolio kompanija bazirano u SAD-u.

“Zaista smo videli sve moguće opcije u vezi sa kompanijama koje se uspostavljaju u Evropi, Aziji i drugim potencijalno prijateljskim jurisdikcijama”, dodala je.