Cathie Woodova Ark Invest prodaje još Coinbase akcija vrednih 26 miliona dolara.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Ark Invest je prodao još Coinbase akcija u vrednosti od 26 miliona dolara u ponedeljak.
  • Ovo je treća prodaja Coinbase akcija od strane menadžera fonda u poslednjih nekoliko dana.

Ark Invest Cathie Wood je prodala još 248.838 akcija Coinbase-a u ponedeljak, dok akcija i dalje dobro kotira nakon odluke u slučaju Ripple.

Ark-ov glavni fond, Ark Innovation ETF (ARKK), prodao je 127.266 akcija Coinbase-a, prema ažuriranju sa trgovinske radne površine menadžera fonda u ponedeljak. Njegov Ark Next Generation Internet ETF (ARKW) je prodao 44.784 akcija, a Ark Fintech Innovation ETF (ARKF) je prodao 76.788 akcija. Ukupno, prodaja je vredna 26,3 miliona dolara, na osnovu zatvaranja akcije od 105,5 dolara u ponedeljak.

Najnovija prodaja predstavlja treću prodaju Coinbase akcija od strane Ark-a u poslednjih nekoliko dana nakon gotovo godinu dana izgradnje svoje pozicije. O prodaji, izvršna direktorka i glavna investiciona direktorka Ark-a, Cathie Wood, je rekla da menadžer fonda “jednostavno uzima profit i redistribuira kapital nekim zaostalim vrednostima” i da je i dalje “veoma pozitivan u vezi sa Coinbase-om, posebno u svetlu sudske odluke za Ripple protiv SEC (Komisija za hartije od vrednosti i berze).”

Prošle nedelje, Ripple je ostvario delimičnu pobedu nakon što je federalni sudija presudio da njegov XRP token nije hartija od vrednosti kada se prodaje na sekundarnom tržištu, ali jeste hartija od vrednosti kada se prodaje institucionalnim investitorima. Presuda je povoljna za Coinbase jer može uticati na 13 tokena koji se aktivno trguju na Coinbase-u, a koje SEC tvrdi da su hartije od vrednosti u svojoj tužbi protiv kompanije prošlog meseca, prema stručnjacima, uključujući Wood i analitičare JPMorgan-a.

Presuda je rezultirala značajnim rastom cene Coinbase-a, koji trenutno trguje blizu najvišeg nivoa u protekloj godini. Akcije su takođe porasle jer je Coinbase naveden kao partner za deljenje nadzora za nekoliko aplikacija za spot bitcoin ETF, uključujući gigante BlackRock i Fidelity.

Iako Ark prodaje neke akcije Coinbase-a, i dalje je drugi najveći vlasnik, sa više od 6% udela, prema CNN podacima.