Neon EVM lansira podršku za Ethereum aplikacije na Solani.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Neon EVM je objavio rešenje koje omogućava programerima da počnu da grade Ethereum-native aplikacije na Solani.

Neon EVM je danas objavio računarsko okruženje koje omogućava programerima da pišu Ethereum aplikacije na vrhu Solane. Implementacija Neon-a je pametni ugovor izgrađen na vrhu Solane za implementaciju Ethereum Virtual Machine (EVM) koda – nešto što do sada nije bilo moguće na mreži. 

Tim za razvoj je objavio završetak neophodnih alata za Ethereum programere kako bi prešli svoje projekte na Solanu, što bi, kako kažu, moglo smanjiti operativne troškove njihovih aplikacija.

Izrazili su uverenje da će njihovo EVM rešenje efikasno integrisati sa Solaninim sposobnostima visokog protoka kako bi ugostilo Ethereum aplikacije, i trenutno sprovode obimna testiranja u vezi s tim.

Pored pružanja pristupa Solana mreži, Neon EVM se nada da će omogućiti Ethereum aplikacijama da iskoriste funkcionalnost koja je inherentna Solani, uključujući paralelno izvršavanje transakcija.

“Veoma smo uzbuđeni što vidimo Neon EVM uživo na Solana Mainnet-u”, rekla je Marina Guryeva, direktorka Neon Foundation. “Kada ponovimo ove testove u produkciji, predstavićemo brojeve na osnovu stvarnih podataka.”