XRP presuđivanje jedna od prvih velikih pobeda kriptovaluta nad SEC-om: osnivač Synthetix-a

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Ексклузивно

Брза реакција

  • Оснивач Синтетикса Каин Ворвик рекао је да је недавна одлука о XRP-у била неочекивана, али добра за крипто.
  • Додао је да ће правни процес потрајати.

Оснивач Синтетикса Каин Ворвик описао је недавну одлуку о XRP-у као једну од првих великих победа крипта-индустрије над SEC-ом. 

“Било је неочекивано, рекао бих”, рекао је Ворвик у интервјуу на ETHCC-у у Паризу. “Моје мишљење је било да сам мислио да постоји неколико аспеката случаја о којима смо ми – децентрализована финансијска заједница – били у праву, али можда нисмо очекивали да ћемо их добити. Да би се сви ти аспекти потврдили, а затим и неки на које нисмо ни очекивали да ћемо добити, заиста је невероватно, зар не?” 

Одлука је донесена у судском спору између Комисије за хартије од вредности и Рипл Лабса. Судија је пресудио да се продаже XRP-а институционалним инвеститорима сматрају незаконитим продажама хартија од вредности, али програмски продажи на берзама нису. 

“Импликације тога ће потрајати. И, очигледно, постоји могућност жалби и не мислим да би сви требали бити превише узбуђени због овога. Постоји трајни правни спор и SEC може улагати жалбе. И ствари се могу променити током времена”, рекао је Ворвик.

“Али свакако је ово вероватно једна од првих великих победа које је крипто имао над SEC-ом у последње време”, додао је Ворвик.

Синтетикс функционише као децентрализовани протокол за трговање деривативима са укупним депозитима преко $487 милиона на Етереуму и Оптимизам слоју 2.