Coinbase CEO Brian Armstrong će održati sastanak sa demokratama u Predstavničkom domu: Bloomberg

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • CEO Coinbase-a Brian Armstrong će se sastati sa demokratama iz House-a iz New Democrat Coalition-a kako bi razgovarali o zakonodavstvu vezanom za digitalne valute i povezanim pitanjima.
  • Ova zatvorena sesija dolazi u trenutku kada Coinbase suočava tužbu od strane SEC-a i traži jasnije regulatorno usmerenje za kripto berze.

CEO Coinbase-a Brian Armstrong je zakazao zatvoreni sastanak sa demokratama iz House-a u sredu ujutru. 

Sastanak, koji je organizovan sa zakonodavcima iz New Democrat Coalition-a, će se fokusirati na zakonodavstvo vezano za digitalne valute i povezana pitanja, uključujući poreske propise, implikacije nacionalne bezbednosti, brigu o privatnosti i klimatske faktore, prenosi Bloomberg izveštava, pozivajući se na demokratske izvore upoznate sa ovom temom.

Brian Armstrong aktivno zagovara jasnije propise i smernice o digitalnim valutama u Vašingtonu i pozvao je zakonodavce da razmotre dva trenutno u optoku.

Sastanak se održava dok Coinbase, jedna od najvećih kripto berzi na svetu, suočava sa tužbom koju je podnela Securities and Exchange Commission (SEC) u okviru šire akcije protiv kripto industrije od strane predsednika Gary Gensler-a, uključujući konkurentsku berzu Binance.

SEC je tužio Coinbase 6. juna, tvrdeći da je kripto berza prekršila američke zakone o vrednosnim papirima, navodeći nekoliko tokena koje nudi kao vrednosne papire. Tokeni uključuju SOL, ADA, MATIC, FIL i SAND.

Odbacujući optužbe SEC-a, Coinbase je podneo zahtev za odbacivanje tužbe 29. juna, nazivajući je “izuzetnom zloupotrebom procesa”.

Coinbase-ove akcije su prošle nedelje porasle za više od 24% i prvi put u preko godinu dana dostigle vrednost od preko 100 dolara, nakon delimične pobede Ripple-a u sporu protiv SEC-a u vezi sa tim da li prodaja XRP tokena predstavlja neregistrovane vrednosne papire. 

Coinbase nije odmah odgovorio na zahtev za komentar od strane The Block-a.