Korisnici su zaključali 2,4 milijarde dolara na Binanceu kako bi učestvovali u javnoj prodaji Arkham tokena.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Binance je završio javnu prodaju ARKM tokena za Arkham Intelligence, sa alokacijom zasnovanom na količini BNB koju je svaki korisnik uložio.
  • Tokom perioda pretplate, ukupno 114.454 učesnika je uložilo 10,18 miliona BNB ($2,4 milijarde) kako bi učestvovali u javnoj prodaji.

Kripto berza Binance je završila javnu prodaju ARKM tokena za Arkham Intelligence, provajdera analitike na blockchain-u. Javna prodaja, koja je organizovana na Binance Launchpad-u, dostigla je svoj maksimalni limit od $2,5 miliona. Značajno je da je prodaja izazvala visok nivo interesovanja investitora, rezultirajući prekomernom pretplatom od 990 puta, prema podacima koje je objavio Binance.

Ukupna ponuda tokena za Arkham iznosi 1 milijarda ARKM, od čega je 50 miliona dodeljeno Binance Launchpad-u, što čini 5% ukupne ponude po unapred određenoj ceni od $0,05.

S obzirom da je imala maksimalni limit od $2,5 miliona, prodaja je koristila format pretplate, gde je Binance pratio salda korisnika u BNB tokom šestodnevnog perioda koji je počeo 11. jula. Konačna alokacija tokena za svakog korisnika određena je na osnovu njihovog prosečnog salda BNB tokom ovog perioda.

Ukupno 114.454 učesnika je uložilo 10,18 miliona BNB ($2,4 milijarde) tokom perioda pretplate.

Konačni kurs konverzije za prodaju bio je 4,92 ARKM tokena po BNB. To znači da su korisnici koji su uložili 50 BNB tokom pretplate dobili 246 ARKM tokena za kupovinu (po ceni od $0,05), prema Binance-u. 

Binance je najavio da će započeti trgovanje ARKM tokenima na svojoj platformi danas u 8 sati ujutru po istočnom vremenu.

Arkham token otvoren za airdrop i DEX trgovanje 

U međuvremenu, ARKM tokeni takođe mogu biti zatraženi kao airdrop od strane ranijih korisnika Arkham-a, odvojeno od Binance lansiranja. Oni su dodeljeni ranijim korisnicima Arkham-a. Trenutno, ARKM se trguje po ceni od $0,65 na decentralizovanoj berzi Uniswap, što je 13 puta više od cene javne prodaje.

Arkham Intelligence funkcioniše kao platforma za analitiku blockchain-a, olakšavajući anonimnu razmenu podataka vezanih za vlasnike blockchain adresa. Prodaja tokena je prethodila planu Arkham-a da pokrene razmenu za inteligenciju na blockchain-u, omogućavajući korisnicima anonimnu kupovinu i prodaju podataka vezanih za vlasnike blockchain adresa.

Platforma, nazvana “Arkham Intel Exchange”, će služiti kao decentralizovani protokol za kupovinu i prodaju podataka i oznaka novčanika, prema beloj knjizi.