Cboe postiže sporazum o nadzoru sa Coinbase-om za spot bitkoin ETF-ove.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Trka za prvo mesto Bitcoin ETF-a u SAD-u se nastavlja, jer je Cboe izmenio pet podnesaka u utorak da doda da je “postigao sporazum o uslovima” sa Coinbase-om za ulazak u sporazume o deljenju nadzora. 
  • Promene su napravljene za podneske za Wise Origin Bitcoin Trust, WisdomTree Bitcoin Trust, VanEck Bitcoin Trust, Invesco Galaxy Bitcoin ETF i ARK 21Shares Bitcoin ETF. 

Cboe je u utorak podneo izmene za pet predloženih spot Bitcoin ETF-ova da kaže da je “postigao sporazum o uslovima” sa Coinbase-om za ulazak u sporazume o deljenju nadzora.

Prethodni podnesci su rekli da se očekuje da će berza ući u taj sporazum.

 “21. juna 2023. godine, berza je postigla sporazum o uslovima sa Coinbase, Inc. (‘Coinbase’), operaterom platforme za trgovanje Bitcoinom sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama, koji predstavlja značajan deo trgovanja Bitcoinom sa sedištem u SAD-u i denominiran u USD, da uđe u sporazum o deljenju nadzora (‘Spot BTC SSA’) i izvrši povezani term sheet”, rekla je berza u jednoj od izmena. 

Promene su napravljene za 19b-4 podneske za Wise Origin Bitcoin Trust, WisdomTree Bitcoin Trust, VanEck Bitcoin Trust, Invesco Galaxy Bitcoin ETF i ARK 21Shares Bitcoin ETF. 

Trka za prvi spot Bitcoin ETF se nastavlja 

Trka je u toku za spot Bitcoin ETF jer sve više firmi, uključujući velike igrače poput BlackRock-a i Fidelity-ja, ima Coinbase kao partnera za deljenje nadzora. 

Komisija za hartije od vrednosti i berze SAD-a još uvek nije odobrila spot Bitcoin ETF, a predlozi bi mogli naići na otpor od strane agencije jer je više puta izrazila zabrinutost zbog prevare i manipulacije tržištem prilikom ocenjivanja prethodnih prijava tokom godina.