Cega-ovi egzotični DeFi derivati proširuju se na Ethereum Layer 2 Arbitrum

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Ексклузивно

Брз преглед

  • Cega је проширио свој производ структурираних DeFi инвестиција на Arbitrum екосистему.
  • Стратегија L2 волта Cega тврди да нуди корисницима USDC стабилних монета процењену годишњу просечну стопу до 63% и заштиту од негативних кретања од 50%.

Протокол за деривате DeFi Cega Finance проширио је свој производ структурираних инвестиција базираних на Solani и Етереуму на мрежу Layer 2 Arbitrum.

Уз лансирање, Cega уводи свој “L2” волт, који омогућава корисницима да стављају USDC стабилне монете, при чему се ARB токени Arbitrum-а и OP токени Optimism-а користе као кошара подлежних активних средстава у опционој стратегији.

Cega тврди да волт може генерисати процењену годишњу просечну стопу до 63% и заштиту од негативних кретања од 50%, а резултати бектестовања показују вероватноћу ризичних губитака од 5% на уложени капитал, према саопштењу.

“Стратегија L2 волта нуди диверзификован и управљан ризиком приступ за остваривање високих прихода у DeFi-у”, каже Cega.

Структуриране инвестиције – категорија унутар финансијског деривативног тржишта вредног трилионе долара у традиционалној финансији – су прилагођеније од обичних опција које омогућавају корисницима да купују или продају подлежне активе по одређеној цени и времену.

Структуриране инвестиције Cega-е мање су комплексне него у традиционалној финансији, са “крипто активним подлежним активама (нпр. ETH, BTC, ARB)” упоређеним са “класичним тржишним индексима (S&P) или акцијама (TSLA, GOOG)” који уводе додатне посреднике и трошкове, рекао је суоснивач и извршни директор Cega, Ариса Тојосаки, The Block-у у е-пошти.

Структуриране инвестиције

“Ове структуриране инвестиције нуде напредне трговинске стратегије инвеститорима и пружају низ предности, укључујући: више прихода, заштиту од негативних кретања на тржишту, флексибилност за изражавање посебних трговинских ставова о тржишту и прилагођене позиције за задовољавање конкретних потреба инвеститора у односу на ризик/приход”, додала је Тојосаки.

На питање зашто је Cega изабрала Arbitrum за своје најновије проширење, Тојосаки је рекао The Block-у да је “мисија компаније да створи супериорне инвестиционе стратегије за сваког инвеститора у DeFi-у, а лансирање на Arbitrum-у био је природни следећи корак у постизању веће доступности. Узбуђени смо што можемо понудити наше иновативне стратегије волта стабилних монета за заједницу која ставља DeFi иновације на прво место и већ има јаку базу корисника који су већ упознати са дериватима (нпр. GMX).”

“Додатно, ниски трошкови на Arbitrum-у у комб