Mantle Network glasa za formiranje ekosistemskog fonda od 200 miliona dolara.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Ethereum Layer 2 projekat Mantle Network glasa za stvaranje ekosistemskog fonda od 200 miliona dolara.
  • Predlog ima za cilj da alokira 100 miliona dolara iz svoje blagajne i prikupi dodatnih 100 miliona dolara.

Mantle Network je izneo predlog upravljanja sa ciljem uspostavljanja ekosistemskog fonda od 200 miliona dolara. Namena ovog fonda je podrška razvoju decentralizovanih aplikacija na njegovoj Ethereum Layer 2 mreži tokom naredne tri godine. 

Predlog su zajednički sastavili Mantle tim i jedan od njegovih sponzora Mirana Ventures. Nazvan MIP-24, predlog traži odobrenje zajednice za alokaciju 100 miliona dolara iz Mantle blagajne od 2 milijarde dolara za ovaj fond. 

U pokušaju da dostigne cilj od 200 miliona dolara, predlog dalje traži prikupljanje dodatnih 100 miliona dolara od “strateških partnerskih preduzeća”, navodi se.

Sa trenutnim DAO glasovima od 99,92% u korist predloga, izgleda da će biti odobren. Glasanje o predlogu zakazano je za 15. jul. 2022. godine, BitDAO je dalje razvio Mantle, Layer 2 mrežu, koja sada konkurira platformama poput Optimism i Arbitrum koje koriste Optimistic rollups. Ovi rollup-ovi konsoliduju transakcije na vanmrežnom sloju kako bi poboljšali skalabilnost Ethereum aplikacija. 

Samo prošlog meseca, BitDAO je donela stratešku odluku da se spoji i preimenuje u Mantle, sa ciljem da usmeri sve svoje napore na Layer 2 mrežu. Projekat ima jednu od najvećih zajedničkih blagajni u kripto industriji, sa preko 2 milijarde dolara, uključujući 1,2 milijarde dolara u Mantle tokenima, 500 miliona dolara u etheru i 300 miliona dolara u stabilnim kovanicama, prema podacima sa DeepDAO.

Godine 2021, BitDAO je prikupio 230 miliona dolara putem privatne prodaje tokena koju je predvodio Founders Fund Petera Thiel-a, Pantera Capital i Dragonfly Capital, sa ciljem finansiranja projekata vezanih za kriptovalute kao decentralizovane autonomne organizacije.