Kripto investicioni proizvodi su zabeležili priliv od 136 miliona dolara prošle nedelje uz niske obime.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Proizvodi za ulaganje u kripto imovinu su zabeležili priliv od 136 miliona dolara prošle nedelje, čime je ukupan priliv u poslednje tri nedelje dostigao 470 miliona dolara.
  • Bitcoin ostaje omiljena imovina među investitorima, sa prilivom od 133 miliona dolara, dok su akcije u blockchain-u zabeležile najveći priliv u poslednjih godinu dana od 15 miliona dolara.

Nedeljni prilivi u digitalne proizvode za ulaganje u digitalnu imovinu su snažni već treću nedelju zaredom, sa prilivom od 136 miliona dolara na tržište.

Ukupni prilivi u institucionalne kripto investicione proizvode u poslednje tri nedelje dostigli su 470 miliona dolara, potpuno nadoknađujući prethodnih devet nedelja odliva i rezultirajući neto pozitivnim prilivom od 231 milion dolara za godinu, prema najnovijem izveštaju CoinShares-a.

Nedeljni tokovi kripto imovine. Slika: CoinShares.

Preokret u sreći poklapa se sa obnovljenom trkom za spot bitcoin ETF, koju je započeo BlackRock-ov podnesak 15. juna.

Međutim, trgovački volumeni su usporili na 1 milijardu dolara prošle nedelje, u poređenju sa prosečnih 2,5 milijardi dolara u prethodne dve nedelje, što može biti posledica sezonskih efekata, navodi CoinShares.

Bitcoin ostaje preferirani izbor među investitorima, privlačeći 98% (133 miliona dolara) priliva prošle nedelje. Ethereum je zabeležio priliv od 2,9 miliona dolara u istom periodu i ostaje u negativnom neto prilivu za godinu, sa odlivom od 63 miliona dolara.

Altcoini uključujući Solanu, XRP, Polygon, Litecoin i Aave privukli su prilive. Cosmos i Cardano su zabeležili manje odlive.

U međuvremenu, akcije u blockchain-u su zabeležile najveći priliv u poslednjih godinu dana od 15 miliona dolara.