Cena bitkoina se drži iznad 29.000 dolara, nepromenjena nakon hakovanja Curve Finance.

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Brzi pregled

  • Cena bitkoina uglavnom je stagnirala u ponedeljak, zadržavajući se iznad granice od 29.000 dolara.

Bitkoin je otvorio nedelju sa uglavnom stabilnom trgovinom, neometan od velike Curve Finance DeFi eksploatacije tokom vikenda.

Najveća digitalna imovina po tržišnoj kapitalizaciji pala je za 0,5% na 29.218 dolara u 13:19 ET, prema podacima sajta CoinGecko. Relativno je stabilan, trgujući u uskom rasponu između oko 29.000 i 31.500 dolara već više od šest nedelja.

“Bitkoin se ne pomera, a drugi visoko likvidni tokeni poput Ethereuma čini se da su do sada nezahvaćeni”, rekao je Justin d’Anethan, direktor razvoja poslovanja APAC u Keyrocku, komentarišući hakovanje Curve Finance-a u nedelju koje je izazvalo zabrinutost u svetu decentralizovanih finansija.

“Nažalost, događaj u vezi sa Curve Finance-om je ozbiljan podsetnik da, bez obzira na to koliko je protokol ili osnivački tim legitimni, i dalje postoje rizici povezani sa dApp-ovima koji treba da se uzmu u obzir zajedno sa prednostima decentralizovanih i samostalnih rešenja”, dodao je.

Opada trgovački obim bitkoina

Izveštaj kompanije Coinshares, s druge strane, pokazao je da su dugoročni investicioni proizvodi u bitkoinu činili 93% odliva digitalne imovine u proteklih šest meseci. Ova tendencija pokazuje da su investitori poslednjih nedelja ostvarivali profit, “pri čemu je ukupan sentiment prema imovini i dalje podržavajući”.

Podaci kompanije Coinshares ukazuju na pad trgovačkog obima za investicione proizvode digitalne imovine na celokupnom kripto tržištu. To se odrazilo i na šire tržište bitkoina, koje je prošle nedelje ukupno trgovalo 16 milijardi dolara na svetskim berzama, u poređenju sa nedeljnim prosekom ove godine od 52 milijarde dolara.