Cumberland, XBTO Group izvršavaju prvu blok trgovinu ugovora ETH/BTC na CME Group

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Brzi pregled

  • Novi ugovor će omogućiti trgovcima da izraze svoje mišljenje o vrednosti bitkoina u odnosu na Ethereum ekosistem kao vrednosno skladište.

Prva blok trgovina futures ugovorom za ETH/BTC je izvršena na CME Group, prema trgovačkoj firmi Cumberland. 

Iako je tržište kriptovaluta videlo da je trgovanje na mestu ostalo u mrtvilo, likvidnost se stabilizuje na tržištima futures i opcija sa novim tokovima i proizvodima. CME Group već ima širok spektar kripto derivata, uključujući svoje flagship futures i opcije za bitkoin. 

Što se tiče novog ETH/BTC ugovora, on će omogućiti trgovcima da izraze svoje mišljenje o vrednosti bitkoina u odnosu na Ethereum ekosistem kao vrednosno skladište, napomenuo je Cumberland. Protivna strana u blok trgovini bila je kripto firma XBTO Group. 

Institucionalni učesnici na tržištu

“Ovaj ugovor omogućava institucionalnim učesnicima na tržištu da izraze ove stavove bez brige o čuvanju niti margini na neregulisanim berzama”, rekla je firma Cumberland. “Ovo je još jedan korak napred u sazrevanju tržišta kripto derivata – postajući sve sofisticiraniji u strukturi, time ispunjavajući potrebe svoje korisničke baze.”

Tržište futures i opcija za bitkoin je bilo snažnije ovog kvartala kako trgovci biraju tržišta sa većim federalnim nadzorom kao i bilateralne aranžmane sa sofisticiranim protivstranama. Obim trgovanja za CME futures ugovor za bitkoin je dostigao mesečni maksimum za ovu godinu ovog meseca, dostigavši 55,78 milijardi dolara za jul, prema podacima The Block-a.