CEO Digitex naredio da plati više od 15 miliona dolara zbog optužbi CFTC-a.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • CFTC je prvi put optužio Adama Todda i njegovu berzu prošle godine nakon što je utvrdio da je pokušao manipulisati cenom svoje native tokena, DGTX, i rekao da nije registrovan kod agencije.
  • Federalni sud je naložio zabranu Toddu i četiri njegove kompanije, prema saopštenju CFTC-a objavljenom u sredu. 

Federalni sud je naložio digitalnoj berzi Digitex Futures i njenom osnivaču i izvršnom direktoru Adamu Toddu da plate više od 15 miliona dolara nakon što je američki regulator rekao da su prekršili njegova pravila o manipulaciji i registraciji.

CFTC je prvi put optužio Todda i njegovu berzu prošle godine, nakon što je utvrdio da je pokušao manipulisati cenom svog native tokena DGTX i rekao da nije registrovan kod agencije.

“Ova odluka rešava još jednu akciju protiv pojedinca i digitalne berze koja ilegalno nudi futures ugovore američkim klijentima”, rekao je direktor Odeljenja za sprovođenje zakona Ian McGinley u saopštenju objavljenom u sredu. 

Sudija u američkom Okružnom sudu za Južni okrug Floride takođe je naložio zabranu Toddu i njegovim kompanijama – Digitex LLC, Digitex Limited, Digitex Software Limited i Blockster Holdings Limited Corporation. 

CFTC upozorava investitore 

CFTC je izdao upozorenje investitorima u svom saopštenju. 

“CFTC upozorava da nalozi koji zahtevaju isplatu sredstava žrtvama možda neće rezultirati povraćajem izgubljenog novca jer prekršioci možda nemaju dovoljno sredstava ili imovine”, rekla je agencija. “CFTC će nastaviti odlučno se boriti za zaštitu klijenata i osigurati da prekršioci budu odgovorni”, rekla je agencija.