Binance Labs se obavezuje da će uložiti 15 miliona dolara u popularnu F2P startup kompaniju.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Xterio planira da koristi novac za istraživanje primene veštačke inteligencije i lansiranje novih tokena.

Binance Labs, odsek za ulaganja kripto berze giganta vrednog 9 milijardi dolara, saopštio je da će investirati 15 miliona dolara u Xterio, startap za web3 gejming.

Xterio sa sedištem u Švajcarskoj fokusiran je na besplatne igre i gejming zasnovan na blockchain-u. Planira da koristi ovaj novac za dalji razvoj svojih nadolazećih igara, kao i za integraciju veštačke inteligencije – kao što su interaktivna iskustva – i lansiranje novih tokena.

Nije otkrivena vrednost kompanije. Kada su pitali u kojem vremenskom periodu će novac biti investiran, portparol Binance-a je rekao da je runda završena, ali nije dao dodatne detalje.

“Xterio ekosistem se širi brže nego ikad i spaja žanrove besplatnih igara sa gejmingom na blockchain-u unapređenim veštačkom inteligencijom,” rekao je Yi He, suosnivač Binance-a i šef Binance Labs-a.

“Xterio tim okuplja iskusne profesionalce iz Web2 sa ekspertizom iz Web3, radujemo se bliskoj saradnji sa njima kako bismo omogućili igračima širom sveta da dožive bogat gejmplej na blockchain-u.”