Daper Labs otpušta 51 zaposlenog kako bi poslovanje postalo “efikasnije”, kaže izvršni direktor

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • CEO kompanije Dapper Labs, Roham Gharegozlou, je u četvrtak objavio na Twitteru da je kompanija raskinula saradnju sa 51 stalno zaposlenim i saradnicima, ali je istakao da kompanija ima dovoljno kapitala.
  • Ovo dolazi nakon prethodnih otpuštanja u februaru ove godine i novembra prošle godine.

Dapper Labs je otpustio još desetine zaposlenih kako bi poslovanje postalo efikasnije, ali je CEO istakao da i kompanija i Flow, njihov blockchain, imaju dovoljno kapitala.

CEO kompanije Dapper Labs, Roham Gharegozlou je objavio na Twitteru u četvrtak da je kompanija raskinula saradnju sa 51 zaposlenim, uključujući stalno zaposlene i saradnike.

Ova otpuštanja dolaze nakon što je NFT kompanija otpustila 20% svojih zaposlenih u februaru. U novembru 2022. godine, kompanija je takođe otpustila 22% svojih zaposlenih.

“Ova odluka je bila izuzetno teška zbog neverovatnih ljudi koji su pogođeni, ali je neophodna i prava stvar koju treba uraditi kako bismo osigurali efikasno poslovanje kompanije Dapper Labs”, napisao je Gharegozlou u internom saopštenju koje je takođe podelio na Twitteru.

Gharegozlou je rekao da su Dapper Labs i Flow, njihov blockchain fokusiran na NFT, “dobro kapitalizovani da bi nastavili sa svojom misijom”.

“Flow takođe ima poseban kapital, tako da tim ima nekoliko godina finansijske podrške bez potrebe da prodaje tokene radi kratkoročnih operacija”, dodao je.

Toksična kultura

Dapper Labs, poznat po svom ranom uspehu sa NBA Top Shot NFT-ovima, ranije je imao vrednost od 7,6 milijardi dolara kada je prikupio sredstva u septembru 2021. godine.

U februaru 2021. godine, NBA Top Shot je generisao prihode od prodaje u iznosu od 224 miliona dolara, u poređenju sa samo 1,93 miliona dolara prihoda prošlog meseca, prema podacima sajta CryptoSlam

Dekadentni stil života Rohama Gharegozloua i njegova težnja ka partnerstvima sa poznatim ličnostima su u prošlosti doveli u pitanje njegove prioritete, prema rečima nekoliko bivših zaposlenih, kako je ranije izvestio The Block. CEO-ovo “zastrašivanje” i “javno sramoćenje” zaposlenih takođe su doprineli toksičnoj korporativnoj kulturi, rekli su.