Figment se udružuje sa Nexus Mutualom kako bi unapredio Ethereum osiguranje od smanjenja.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Figment i Nexus Mutual su se udružili kako bi ponudili zaštitu od smanjenja na Ethereumu.
  • Ponudit će rješenje koje štiti Figment korisnike od rizika dvostrukog potpisivanja od strane validatora.

Platforma za staking infrastrukturu Figment i pružatelj zaštite kriptovaluta Nexus Mutual udružili su snage kako bi Figment korisnicima pružili dodatnu zaštitu od rizika smanjenja od strane validatora s lansiranjem “ETH Slashing Cover”.

Proizvod ima za cilj pružiti sveobuhvatnu pokrivenost rizicima dvostrukog potpisivanja od strane validatora, prema izjavi iz Nexus Mutuala. Ti rizici se odnose na potencijalne kazne s kojima se suočavaju Ethereum validatori zbog sudjelovanja u zlonamjernom ponašanju, posebno činu potpisivanja suprotstavljenih blokova ili poruka. Smanjenje može rezultirati gubitkom dijela ili svih uloženih sredstava validatora i utjecati na njihovu reputaciju na mreži.

“Institucije vrhunske klase shvaćaju da čak i s najpouzdanijim postavkama uvijek postoji rizik da nešto pođe po zlu”, rekao je osnivač Nexus Mutuala Hugh Karp u izjavi. “Omogućavanje pristupa prvoklasnoj pokrivenosti njihovim korisnicima jednostavno je odgovorno.”

Do 100% pokrivenosti

Nexus Mutual je rekao da Figment korisnici s ETH Slashing Coverom mogu potencijalno zaštititi sebe od rizika dvostrukog potpisivanja događaja do 1 ETH po validatoru. Kombinirajući Figmentovu postojeću pokrivenost s ovom novom ponudom, Figment korisnici mogu dobiti dodatni sloj zaštite i postići do 100% pokrivenosti od rizika smanjenja za svoj uloženi ether, prema Nexus Mutualu.

Figment tvrdi da upravlja s više od 3 milijarde dolara ukupno uloženih sredstava, s gotovo 5% svih uloženih ethera na Figment validatorima.

“Figment upravlja nekim od najrobustnijih infrastruktura u industriji, smanjujući mogućnost i veličinu rizika dvostrukog potpisivanja”, dodao je osnivač i izvršni direktor Figmenta Lorien Gabel. “Sada Figment i Nexus Mutual mogu delegatorima pružiti način da se dodatno osiguraju od rizika dvostrukog potpisivanja uz minimalan utjecaj na nagrade.”

DeFi pokrivenost (kao alternativa tradicionalnim uslugama osiguranja) je rastući sektor unutar kripto industrije, koji je isplatio 34,4 milijuna dolara vrijednosti potraživanja u 2022. godini, prema OpenCoveru.

Nexus Mutual je rekao da je od 2019. godine zaštitio više od 4,4 milijarde dolara u kripto sredstvima, isplativši više od 17 milijuna dolara potraživanja.