Binance imenuje novog generalnog pravnika usred povećane regulatorne kontrole.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Binance je promovisao Eleanor Hughes na poziciju glavnog pravnika, popunjavajući prazninu koju je nedavno ostavio Han Ng, koji je nedavno napustio kompaniju.
  • Hughes je nedavno bila šef pravnog tima za APAC i MENA i je pomogla berzi da obezbedi licence u Bahrainu, Dubaiju i Novom Zelandu.

Binance je imenovao Eleanor Hughes za novog glavnog pravnika, dok najveća svetska berza kriptovaluta nastavlja da se bori sa pravnim izazovima u više jurisdikcija.

Hughes, koja se pridružila pravnom timu Binance-a u novembru 2021. godine, nedavno je obavljala funkciju šefa pravnog tima za APAC i MENA u kompaniji, saopštio je Binance u izjavi koju je podelio sa The Block-om. 

Hughes će voditi pravne poslove Binance-a sa timom od 85 advokata, sarađujući sa globalnim timom za usklađenost kako bi se rešavali regulatorni i pravni problemi.

“Sa Eleanor na čelu, uveren sam da će naš vodeći pravni tim nastaviti da se ističe u svojoj misiji da uvek štiti korisnike i upravlja rizicima na našoj platformi”, rekao je Changpeng Zhao, osnivač i izvršni direktor Binance-a, u izjavi.

Hughes je pomogla kompaniji da obezbedi licence za pružanje usluga virtuelnih sredstava u jurisdikcijama kao što su Bahrain, Dubai i Novi Zeland.

Pravni, regulatorni problemi

Binance se trenutno nalazi na nišanu više američkih regulatora, pri čemu je Komisija za trgovanje robama prva podnela tužbu protiv nje u martu. Komisija za hartije od vrednosti takođe je tužila berzu i Zhoa prošlog meseca zbog navodnog kršenja zakona o hartijama od vrednosti.

Osim toga, Ministarstvo pravde SAD navodno je istraživalo da li je Binance korišćen za zaobilaženje američkih sankcija Rusima.

Imenovanje Hughes popunjava prazninu koju je ostavio bivši glavni pravnik Han Ng. Ng je prošle nedelje otišao zajedno sa nekoliko drugih visokih izvršnih direktora, uključujući glavnog stratega Patricka Hillmanna i SVP za usklađenost Stevena Christiea, prema Fortune-u. Fortune je izvestio da je Binance u potpunom haosu usled istrage Ministarstva pravde, pri čemu je mini-egzodus visokih zvaničnika dodatno pojačao pritisak.

Zhao je označio izveštaje o odlascima kao “FUD” u tvitu prošle nedelje, tvrdeći da su oni jednostavno deo normalne fluktuacije osoblja. Rekao je da su uzroci odlazaka “izmišljeni” od strane medijskih izveštaja. FUD je često korišćen termin u kripto zajednici koji se odnosi na strah, neizvesnost i sumnju.