CME mesečni obim trgovanja bitcoin futures u 2021. godini dostigao je najviši nivo.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Bitcoin futures tržište CME Grupe zabeležilo je najviši mesečni obim trgovanja ove godine. 
  • U poslednjem danu meseca, obim trgovanja na tržištu je premašio 53,3 milijarde dolara. 

Uprkos opadanju obima trgovanja na kripto berzama, CME Grupa je u julu zabeležila najviši mesečni obim trgovanja ove godine, prema podacima sa The Block-ovog kontrolnog panela. 

Obim trgovanja na CME-ovom tržištu bitcoin futuresa u julu je premašio prethodni rekord iz aprila, sa obimom trgovanja od 53,33 milijarde dolara u poslednjem danu meseca. U aprilu je ta firma zabeležila trgovanje vredno 53,06 milijardi dolara. 

Na dan 29. jula, otvoreni interesi na CME-ovom tržištu bitcoin futuresa iznosili su 2,5 milijardi dolara. Ovo tržište, popularno među institucionalnim investitorima kao što su hedž fondovi i velike trgovinske firme, izdvaja se u kripto industriji. Berze širom prostora su pod pritiskom zbog niskih trgovačkih aktivnosti, koje čine veći deo njihovih prihoda. 

Obim trgovanja na mestu (spot) je blizu najnižih nivoa ove godine, sa podacima sa The Block-ovog kontrolnog panela koji pokazuju da je sedmodnevni pokretni prosek trgovanja kripto valutama na mestu 11,1 milijardi dolara. To je otprilike četvrtina od nivoa koji je bio u martu, kada je dostigao godišnji maksimum iznad 40 milijardi dolara.