Coinbase će ponovo omogućiti trgovanje za XRP nakon mešovite sudske odluke.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Coinbase će ponovo omogućiti trgovanje XRP-om nakon miješane sudske odluke.
  • “Vrijeme je za ponovno uvrštavanje”, rekao je glavni pravni službenik Paul Grewal.

Coinbase je saopštio u četvrtak da će ponovo omogućiti trgovanje XRP-om nakon što je federalni sud presudio da neke transakcije na berzama ne predstavljaju prodaju vrijednosnih papira. 

“Coinbase će ponovo omogućiti trgovanje za XRP (XRP) na XRP mreži”, rekla je kompanija u tvitu. “Nemojte slati ovu imovinu preko drugih mreža jer možete izgubiti svoja sredstva. Prenosi za ovu imovinu i dalje su dostupni na @Coinbase i @CoinbaseExch u regijama gdje se podržava trgovanje.”

“Trgovanje se očekuje da počne kasnije danas, ako su ispunjeni uslovi likvidnosti”, nastavila je berza. “Kada se uspostavi dovoljna ponuda ove imovine, trgovanje na našim parovima za trgovanje XRP-USD, XRP-USDT i XRP-EUR će se pokrenuti u fazama. Podrška za XRP može biti ograničena u nekim podržanim jurisdikcijama.”

Nakon miješane odluke iz Južnog okružnog suda u New Yorku u tužbi između Komisije za vrijednosne papire i Ripple Labs, slučaj sada može ići na suđenje ili biti osporen. Veliki broj američkih berzi za kriptovalute je zaustavio trgovanje XRP-om kada je agencija prvi put tužila Ripple krajem 2020. godine.

Nekoliko trgovačkih firmi također je prestalo praviti tržišta za ovaj token, koji je tesno povezan sa Ripple-om. 

“Pročitali smo pažljivu odluku sudije Torres”, rekao je glavni pravni službenik Coinbase-a Paul Grewal na Twitter-u. “Pažljivo smo pregledali našu analizu. Vrijeme je za ponovno uvrštavanje.”

Gemini također istražuje uvrštavanje XRP-a

Kripto berza Gemini je ranije u četvrtak saopštila da istražuje uvrštavanje XRP-a.

“S obzirom na današnju odluku da prodaja XRP-a na berzama nije vrijednosni papir, @Gemini istražuje uvrštavanje XRP-a za trgovanje spot i derivatima”, rekla je firma u tvitu.

XRP je porastao za više od 80% u četvrtak, dosegnuvši najviši nivo od aprila 2022. godine. 

(Ažurirano sa tvitom od pravnog službenika.)