Coinbase akcije skočile su više od 24% nakon sudskog presuđivanja u vezi sa XRP-om.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • COIN je trgovao iznad 100 dolara prvi put od maja 2022. godine. 

Akcije Coinbase-a su oštro porasle u četvrtak, prelazeći 100 dolara po akciji prvi put u preko godinu dana nakon što je američki savezni sud doneo presudu u tužbi Komisije za hartije od vrednosti i berze protiv fintech kompanije Ripple Labs.

Mješovita odluka Suda južnog okruga New Yorka ukazuje da sekundarne prodaje XRP tokena ne predstavljaju prodaju neregistrovanih hartija od vrednosti.

Iako budućnost slučaja – koji sada može ići na suđenje ili biti osporen – nije jasna, Coinbase je izjavio da će ponovo uvrstiti XRP. Akcije na berzi su porasle za 24,5% na 107 dolara, prema TradingView.

XRP je takođe imao uspešan dan, porastao je čak 80%.

Izvor: TradingView

Dobici u četvrtak dodaju se Coinbase-ovom rastu u 2023. godini, koji je dodatno pojačan podnošenjem zahteva BlackRock-a za berzanski fond za bitkoin 15. juna. Akcije berze, koje su do sada porasle za 193%, dodatno su ojačane naslovima da će služiti kao partner za nadzor tržišta za nekoliko berzi u trci za lansiranje takvog proizvoda.