Coinbase-ova platforma Base lansira mainnet za programere, planira javno puštanje u rad u avgustu.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Mreža Layer 2 Base je otvorila svoj glavni mrežu za programere, pre javnog lansiranja početkom avgusta.
  • Aplikacije sada mogu biti implementirane na Base-u.

Mreža Layer 2 Base, podržana od strane kripto berze Coinbase, je objavila glavnu mrežu za programere pre javnog lansiranja, zakazanog za početak avgusta.

Glavna mreža za programere, koja omogućava implementaciju aplikacija na Base-u, dolazi nakon uvođenja testne verzije u februaru.

Base, izgrađen na Optimism-ovom softverskom skupu poznatom kao OP Stack, funkcioniše kao rollup mreža. To je sekundarni sloj koji obavlja izračune van lanca sa ciljem olakšavanja bržih i jeftinijih transakcija, uz održavanje sigurnosnih prednosti Ethereum glavne mreže.

Kao deo pripremnog procesa za lansiranje glavne mreže, Base tim je sproveo sveobuhvatne interne i eksterne bezbednosne provere kako bi ojačao sigurnost mreže, kao i Optimism Protocol Stack (OP Stack). Tim je istakao da su ove provere uključivale stručnjake za protokol iz Coinbase-a i preko 100 eksternih bezbednosnih istraživača.

Na Base glavnoj mreži sada su dostupni razni alati za programere. To uključuje pružaoce čvorova Blockdaemon, QuickNode i Blast, Safe Wallet, pretraživače blokova Etherscan i Blockscout, kao i indeksere podataka The Graph i Covalent, prema timu.

Tim je pojasnio da, kao što je ranije navedeno, ne postoje planovi za izdavanje native tokena za Base. Zvanično javno lansiranje Base glavne mreže se očekuje u avgustu. Base tim je prethodno izvestio da je njihova testna mreža privukla interes preko milion novčanika koji su implementirali na mreži.