Dragonfly Capital vodi investicioni krug od 6 miliona dolara za Ethereum stabilnu kriptovalutu razvijenu od strane Ethena: Axios

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Ethena razvija ethereum podržanu stabilnu kriptovalutu pod nazivom USDe.
  • Firma je kreirala USDe nakon kolapsa Terra ekosistema 2022. godine.

Venture firma Dragonfly Capital je predvodila investicionu rundu od 6 miliona dolara za Ethena, startap koji gradi Ethereum podržane stabilne kriptovalute. 

Ostali investitori u Ethena-u uključuju Deribit, Bybit, OKX, Gemini, Huobi i osnivača BitMEX-a, Arthur Hayes-a, prema izvoru Axios

Ethena održava vezu za svoju stabilnu kriptovalutu USDe koristeći kolateral od korisnika za kratku prodaju ethera putem perpetualnih swapova i zaštite od cene. Kompanija je takođe kreirala štedni obveznicu koja koristi staked ETH i swap marže za generisanje prinosa. 

“U kripto svetu, pokušavate da kreirate paralelni finansijski sistem, ali najvažniji finansijski instrument u celom prostoru (stabilna kriptovaluta) je i dalje potpuno vezan za postojeći sistem”, rekao je osnivač Ethena-e, Guy Young, za Axios. “Pokušavamo da kreiramo nešto što postoji izvan bankarskog sistema.”

Sledeći korak Ethena-e je da završi fazu testiranja negde u trećem kvartalu, lansirajući svoju stabilnu kriptovalutu USDe i štednu obveznicu nakon završetka.