Šef Binance-a planira da zatraži odbacivanje žalbe CFTC-a, pokazuje podnesak.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Najveća kripto berza na svetu i njen osnivač Changpeng Zhao mogu podneti zahtev za odbacivanje tužbe koju je u martu podnela Komisija za trgovanje robnim futuresima.

Binance Holdings i njen osnivač traže odbacivanje tužbe koju je u martu podnela Komisija za trgovanje robnim futuresima Sjedinjenih Američkih Država.

U ponedeljak je podnesak suda pokazao da Binance entiteti i Changpeng Zhao, osnivač i izvršni direktor Binance-a, planiraju podneti zahtev za odbacivanje tužbe koju je CFTC podnela u federalnom sudu u Čikagu. Optuženi su za brojne povrede, uključujući ilegalno poslovanje digitalne imovine derivata u SAD-u.

Samuel Lim, bivši glavni direktor za usklađenost Binance-a, takođe namerava da podnese zahtev za odbacivanje tužbe, prema podnesku.

Trenutno, Binance, Zhao i Lim imaju rok do 27. jula da podnesu odgovore na tužbu CFTC. Takođe su zatražili proširenje ograničenja broja stranica svojih pravnih memoranduma, “s obzirom na složenost tužbe CFTC i broj argumenata koje tuženi očekuju da iznesu u korist svojih zahteva za odbacivanje”, prema podnesku.

Trenutni pravni sporovi

U martu je CFTC tužila Binance i Zhao-a zbog navodnog kršenja pravila o derivatima i neregistrovanih trgovačkih aktivnosti u SAD-u. U svojoj tužbi, agencija je navela da je Binance “sprovela izračunat pristup povećanju svoje prisutnosti u Sjedinjenim Američkim Državama, uprkos javnom izjavljivanju da namerava ‘blokirati’ ili ‘ograničiti’ korisnike koji se nalaze u Sjedinjenim Američkim Državama da pristupe njenoj platformi”.

Binance je nazvao tužbu CFTC-a “neočekivanom i razočaravajućom”, tvrdeći da već više od dve godine uspešno sarađuje sa agencijom.

Komisija za hartije od vrednosti i berze takođe je tužila berzu i Zhao-a prošlog meseca zbog navodnog kršenja zakona o hartijama od vrednosti.